DT Targovishte
Зехтин

Зехтинът – магия за жени

ЗехтинЗехтинът освен кулинарно богатство, още в древността се утвърждава като незаменимо средство за поддържане на кожата и косата. Днес, всяка жена може да го използва, за да съхрани еластичността на кожата, благодарение неговия овлажняващ и подхранващ ефект. Зехтинът съдържа голямо количеството витамини, оказващи благоприятно въздействие на кожата: полезни за суха и застарена кожа.

Редовното използване на това магично средство ще ви помогне да преборите появата на стрий по времена бременност, освен това последни разработки на японските учени доказва, че третирането на кожата със зехтин след слънчеви бани съществено намалява риска от рак на кожата.

Противораковите му свойства се дължали на високото съдържание на естествени антиоксиданти. Изключително полезно качество на зехтина е, че при хранене се усвоява се усвоява на 100% от организма, докато при слънчогледовото олио този показател е 81%, а при царевичното – 36%. Той се явява и натурално средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, особено на инфаркти и инсулти. Зехтинът, както и всички растителни масла, не съдържа холестерин и помага да се намали нивото му в кръвта.

Съветваме всички дами да се грижат за чувствителната зона около очите, използвайки зехтин, а не каквито и да е други вредни химични вещества. А най-заплашителната поява на стрий, независимо от зоната, също може да бъде премахната, тъй като зехтина помага срещу регенерацията на кожата. Освен това, ако добавите към зехтина няколко капки от любимото ви ароматично масло, процедурата ще стане още по-приятна. Удивително повдигат настроението лимоновото и портокаловото масло. Втрийте сместа по участъците със стрий, за да подобрите значително състоянието на кожата.

Зехтинът подхранва и косата, като я прави копринена, гладка и блестяща. Бързо превъзходен вид на косата ще ви помогне да придадете следното средство: смесете 2 с.л. зехтин, 1 яйце и 1 с.л. ябълков оцет и 1 ч.л. мед. Всички инградиенти добре се смесват, нанасят се на косата и се оставят за 10 минути. След това маската се измива с топла вода. Веднага ще забележите, че косите изглеждат по-добре, придобили са обем и по-лесно се поддават на прически.

Зехтинът е подходящ за всички видове кожа, затова не мислете дълго, а си купете и започнете да се грижите подобаващо за вашата кожа и кожа. Препоръчваме ви Ехtra Virgin Olive Oil, който оправдава с качество напълно високата си цена. Грижите за външния вид не зависят от скъпи козметични продукти, които не съчетават дори няколко от комплексните въздействия на зехтина.