DT Targovishte

Защо вашия бизнес се нуждае от тиймбилдинг?

Тийм билдинг игрите са претърпели огромна промяна от миналото и днес са съществена част от всеки сериозен бизнес. Един силен колектив от хора, които знаят, че може да разчитат един на друг ще надмине всички останали във всички области. С доверие в екипа и колегите, служителите на всички нива ще се представят по най-добрия начин и в работата.

Защо Team Building е важен?

Ползите за различните заинтересовани страни трябва да присъстват на всички тиймбилдинг игри, за да бъде успешна работата. Всички страни трябва да се ангажират с процеса и да го вземат на сериозно. Опитайте се да мислите от гледан точка на следните страни:

– клиентът;

– бизнесът;

– лидерът на отбора;

– отделния член на екип;

– колективът като цяло.

Чрез реализирането на такова мислене за всяка заинтересована страна ще видите, че обучението в екип играе голяма роля в организацията. Действителните тиймбилдинг дейности могат да се основават на всяка дейност, в която членовете на екипа разчитат един на друг в създалата се ситуация или да ги събират заедно в дух на сътрудничество и взаимно разбирателство.

Очевидно е, че не може да вземете вашите клиенти на тийм билдинг, но ако вашите служители са преминали тийм билдинг обучение или сте наели фирма за тиймбилдинг, след това клиентите ще се редят на опашка за вас.

Тийм билдинг обучението е важно за всяко бизнес управление, за да разберете подчинените си и да получите най-доброто от отборната игра. Тиймбилдинг игрите могат да бъдат планирани в един уикенд, една седмица в някой курорт, или дори нещо по-просто всеки петък вечер. Добрите ръководители ще използват потенциалните възможности за това. Доста често се наемат специализирани фирми за тиймбилдинг, които имат голям опит в организирането на такива събития.

Какви екипи да изградим за тиймбилдинг игрите?

Изграждането на екипи може да работи на всички нива за всички бизнес размери. Ръководители на проекти може да се наложи да работят заедно, за да получите по-голяма длъжност. Може да ги съберете и с някой друг служител за да ги поставите в ситуация, където те могат да разчитат един на друг за подкрепа.

В тези игри може да се запознаят работници от различни отдели, които по принцип не работят заедно. Така в по-неформална среда ще формират положително мнение за другите отдели. Често така цялото намира по-лесно пътя.

Може да организирате много игри, например пейнтбол, футбол и какво ли още не. Най-важната част от тийм билдинга е изграждането на доверие и възможност да се разчита на един друг като екип, за да успее компанията. Примери за тийм билдинг дейности, които да включите:

– дни за колективни спортове;

– дизайнерски ден;

– състезателни игри;

– изготвяне на меню, готвене;

– предизвикателства, къмпинг, оцеляване

– ветроходство.

Всеки, който участва в корпоративното обучение с тийм билдинг упражнения трябва да се опита да мисли извън рамките. Трябва обаче да е забавно и да позволи на хората да се опознаят. Познаването между служителите им помага да работят по-добре на работното място. Доволните служители ще направят всичко възможно за компанията и за техните екипи. Това води до по-продуктивни продажби.