DT Targovishte

Защо трябва да използваме козметика за солариум?

Солариумите са хит днес. Всяка дама иска целогодишно да има бронзов загар и прави и невъзможното, за да го получи. За съжаление, не всички спазват инструкциите да използват специализираната козметика за солариум

Козметиката за солариум има няколко въздействия:

1.       Тя съдейства за получаването на по-равномерен тен.

Специализираната козметика има свойството да предизвиква образуването на меланин, който прави тена.

2.       Тенът е по-траен

Със специализираната козметика за солариум се постига значително по-продължителен тен. Така няма да се налага скоро след направената група процедури, да подсилвате тена си.

3.       Кожата е овлажнена

Соларната козметика е предвидена да намали изсушаването на кожата в студиото и да я държи оптимално овлажнена през цялото време.

4.       Избягва се прогресивното стареене на кожата

Както слънцето, така и солариумът излъчват ултравиолетови лъчи, които вредят на кожата. Под тяхно влияние може да се появи преждевременно остаряване на кожата, както и злокачествени кожни образувания, които са трудно лечими.

5.       Превенция от изгаряне на кожата

Логично е, ако няма превенция, кожата да изгори при интензивното облъчване на соларните лампи. Соларната козметика съдържа необходимите вещества, които пазят кожата от изгаряне.

6.       Не бъркайте соларната и слънцезащитната козметика

Козметиката за солариум е съвсем различна от слънцезащитната козметика. Специалистите препоръчват в никакъв случай да не се влиза със слънцезащитна козметика в солариума, за да не се увреди необратимо кожата. Козметиката за солариум е специфична и се изисква да се използва само соларен лосион.

Препоръчително е да не се прекалява с процедурите в солариума. Максималния брой процедури, които е здравословно да се правят е 50. Между процедурите трябва да има интервал, за да не се уврежда кожата. Не трябва да се прекалява и с престоя в солариума. Това, че сте използвало козметика за солариум, не означава, че можете да стоите вътре повече от предписаното. Освен увреждането на кожата, допълнително се натоварва и организма. Затова не се препоръчва в един и същи ден да посещавате солариум и спортни тренировки.