DT Targovishte
корпоративни подаръци

Защо си струва да давате корпоративни подаръци по-често?

корпоративни подаръциВ последните десетилетия светът се променяше бързо и драстично, като промените не подминаха и методите за маркетинг и реклама. Докато преди това фокусът падаше върху печатните и онлайн реклами, днес все повече компании прибягват до реферален маркетинг, контент маркетинг и специални рекламни сувенири, т. нар. корпоративни подаръци.

Какъв ефект имат рекламните сувенири?

За всеки предприемач е важно да бъде забелязан от клиенти, партньори, служители и като цяло от широката общественост. В среда на агресивна конкуренция, за всяка бизнес структура е важно да бъде видима не само в реалния, но и във виртуалния свят. Именно рекламните продукти могат да направят дадена компания разпознаваема.

Корпоративните подаръци, стоките с рекламно съдържание върху тях и фирмените униформи помагат за създаването на позитивна връзка между служител, клиент и партньор. Ризи, тениски, рекламно облекло, гащеризони и униформи с фирменото лого, засилват чувството за екипност в самата компания. Също така с тяхна помощ можете ефективно и рентабилно да създадете съдържание за социални мрежи и уебсайтове под формата на снимков и видео материал.

Поднасянето на подарък с фирменото лого на клиент или служител помага за създаването на полезни връзки. По същия начин, като разкажете историята на своята компания, ще бъдете чути от вашата целева аудитория. Най-големите успехи се постигат от компаниите със сплотен колектив и тесни връзки между членовете на екипа.

Подаръците с фирмено лого помагат да се привлече вниманието на потенциалните клиенти, насърчават чувството за достъпност и комуникация, като по този начин обединяват дигиталния бранд и хората. Поради тази причина много от крупните предприятия харчат около една трета от рекламния си бюджет за рекламни сувенири. Проучванията сочат, че корпоративните подаръци в значителна степен повишават популярността на една марка.

Хитро подбраните бизнес сувенири ще ви помогнат да се откроите от конкурентите и по този начин да установите по-бързо контакт с потенциалните ползватели на вашите стоки/услуги. С тяхна помощ ще успеете също да повишите лоялността на вече съществуващи клиенти и вероятността те да използват това, което предлагате отново и отново.

Не пропускайте също така да подарявате често корпоративни подаръци на компании и предприемачи, предлагащи Интернет услуги. Те могат да помогнат много за частичното прехвърляне на бранда от виртуалната реалност в реалния свят. Това би ви дало значително предимство пред конкурентите и би повишило популярността на вашия бранд.

Кои видове продукти гарантират най-голямо количество контакти?

Сред подаръците, които са брандирани и предназначени за фирмено ползване, има продукти, които изпълняват по-добре задачата си от други. Няколко маркетингови проучвания показват, че популяризирането на една марка е по-ефективно, когато нейното лого е отпечатано върху:

  • Рекламно облекло;
  • Чанти;
  • Чадъри;
  • Луксозни химикалки;
  • Календари и тефтери;
  • Тениски;
  • Бейзболни шапки.

Проучването показва също, че инвестицията в рекламни подаръчни продукти води до точно толкова контакти, колкото онлайн рекламите и тези в електронните медии. Разходите са същите, но е добре да се знае, че хората предпочитат сувенирите, които могат да докоснат с ръка и по-важно – да използват постоянно.

Решението какви корпоративни подаръци да използва дадена компания изисква специални маркетингови познания и инструменти. С такива разполагат добрите рекламни агенции, затова е от ключово значение да наемете доверен партньор, на чиито решения можете да разчитате. Агенция Вивати има солидно портфолио и огромен брой доволни клиенти. Във ваш интерес е да станете един от тях.