DT Targovishte
почистване на офиси

Защо е по-разумно да наемете фирма за почистване на офиси вместо частен хигиенист?

почистване на офисиВсяка компания, независимо от нейния мащаб и брой служители, е длъжна да поддържа в своите представителни и работни помещения идеален ред и чистота. Някои бизнес организации решават да вземат нещата изцяло в свои ръце, наемайки частен хигиенист, вместо фирма, специализирана в професионално почистване на офиси. Решението определено не е от най-разумните и тук ще ви посочим защо.

Готови ли сте за допълнителни ангажименти, различни от вашата област на действие?

На теория, с наемането на хигиенист, ангажиран да чисти офиса ежедневно, се решават всички проблеми с поддържането на ред и чистота, но практиката показва обратното – проблемите се увеличават. Освен, че трябва да се намери доверен човек, който да изпълнява задълженията си експедитивно и отговорно, е нужно да се определи служител, който да комуникира и следи неговата работа.

Едва ли сте наели квалифицирани кадри, за да ги занимавате с чистотата на работните помещения и мениджърските офиси. Освен това, е необходимо да обучите хигиениста как да почиства без да поврежда фирмената собственост. Когато той напусне (а това ще се случи рано или късно), ще се наложи да намерите и обучите нов човек, който да се грижи за чистотата.

Смятате, че ще ви бъде по-изгодно? Грешите. С наемането на частно лице, вместо професионална компания, специализирана в почистване на офиси, вие се ангажирате да предоставите разумно заплащане на лицето. То може да се равнява, или да надвишава цената на месечния абонамент, в случай че сключите дългосрочен договор със специализирана компания.

Консумативите и почистващите средства са изцяло за ваша сметка. Фирмите си ги набавят сами, като ги включват в таксата за почистване. Така е не само по-евтино за вас, но и по-удобно, защото си спестявате страничен ангажимент и куп главоболия, в случай че санитарните възли в офиса ви останат без сапун или тоалетна хартия.

Можете ли да очаквате от чистачката да изпере килимите и измие високите прозорци? От професионалните фирми не само можете да го очаквате, но и трябва да го изисквате. Тази операция се прави периодично, без никакво настояване и подсещане от ваша страна. За безопасното и прецизно почистване на тези участъци ще бъде впрегната модерна професионална техника, с каквато частните чистачи не разполагат.

Бързина, качество и добра комуникация

Със сигурност не искате чистачката да се мотае цял ден в офиса и да ви засипва с изисквания и оплаквания. Добрата новина е, че има и друг вариант – фирмата за професионално почистване на офиси. След като се направят всички договорки, хигиенистите и техните мениджъри няма да искат нищо от вас.

Няма да бъдете притеснявани за нищо, но и няма да сте напълно лишени от професионален контакт. От компанията може да ви се обаждат периодично, за да се информират дали сте доволни и дали имате някакви забележки. Двустранната връзка няма да се губи, но и ненужните контакти ще бъдат избегнати.

Ако искате бързина, качество и пълно доверие в хигиенистите, които допускате до фирмената си документация и активи, изберете професионалните услуги на утвърдена фирма. Със сигурност се нуждаете от компания, чиито служители ще изпълняват стриктно договорените задачи, без да се налага да ги надзиравате и проверявате. За целта професионалните екипи си имат отговорник, който да го прави.