DT Targovishte

Защо да купите дървени играчки?

Преди много години много от детските играчки са се правели от дърво. Днес по-голямата част от тях са направени от пластмаси. Те могат да бъдат големи, средни, малки и миниатюрни и идват в ярки цветове и може правят във всякакви видове форми. Ето няколко причини за да си купите дървени играчки.
 
Дървените играчки са безопасни за дъвчене, защото в тях няма химикали и са устойчиви на удари. Пластмасовите играчки може да съдържат опасни химикали, които да имитират или потискат нормалната работа на хормоните, особено във възрастта на пубертета, които да доведат до затлъстяване или да повишат риска от рак. Всички сте чували че в пластмасовите играчки съдържат олово, което може да доведе до мозъчни и нормативни увреждания. Всички играчки от дърво са тествани и отговарят на всички изисквания за безопасност.
 
Дървените играчки са склонни да насърчават въображението, те не се нуждаят от батерии, електричество или софтуер. Тези играчки насърчават децата да се развиват и да търсят нови приложения за използването им. Постоянно се изработват многофункционални дървени играчки и постепенно гамата се разширява, защото ако някоя играчка от дърво бъде счупена, тогава тя може да бъде преработена в друга. 
 
Дървените играчки не са лъскави, но имат естествена красота и затова децата, а и много родители ги предпочитат пред пластмасовите и плюшените играчки. Много  играчки днес, особено електронните са склонни да доведат до сетивно претоварване, ако не за детето то със сигурност за родителите. Децата постоянно натискат бутона, а на родителите им се иска да изхвърлят играчката и повече да не я виждат. Сега кажете имали ли сте същия проблем с някое дървено влакче или дървен пъзел или дървена кола и т.н.
 
Детските образователни дървени играчки са трайни и по-евтини от пластмасовите и плюшените, също така в пъти по-здрави. Често се превръщат в семейна ценност и се предават от поколение на поколение, защото имат специална сантиментална стойност. Така че с всички тези предимства защо да не предпочетете при следващата покупка на играчка за подарък тя да бъде дървена. Това ще бъде необикновен подарък за децата.