DT Targovishte
целулит

Вярната стратегия срещу целулит

целулитПод целулит козметиците разбират специфичната за всички жени деформация на мастната тъкан. За появата й обвиняват най-вече естрогените – женските полови хормони.

Естрогените затрудняват кръвообращението в кръвоносните съдове и пречат на кислорода да стига до тъканите. Мастните клетки приличат на килийки от пчелна пита. Те се „затлачват“, в резултат на което в тях се образуват по-твърди частици мазнина. За появата на целулит оказват влияние и наследствените фактори, неправилното хранене, замърсената околна среда, ниското кръвно налягане и стресът.

Положението се влошава от носенето на тесни дрехи, които допълнително нарушават кръвообращението. А така също и от вредни навици като прекаляване с алкохол и тютюнопушене, които възпрепятстват правилното отделяне на течности от организма.

Вярната стратегия

Заблуда е, че „портокаловата“ напаст засяга само пълни жени. Целулитът е безпощаден и към младите, и към старите, и към слабите, и към по-пухкавите дами. Да се избавиш от него, е по-трудно, отколкото да отслабнеш!

Да възвърнеш равната си, гладичка кожа, можеш само ако организираш комплексен отпор на „противника“.

Срещу целулита в първи стадий ще ти помогнат дисциплинарните занимания със спорт + специална диета + редовно посещение на сауната. Но трябва да се откажеш от цигарите и твърдия алкохол.

Да се пребориш с целулита във втори стадий (забелязва се при изправено положение) и трети (забелязва се даже в легнало положение) стадий, е малко по-сложно.Само с антицелулитни препарати не става. Техните активни вещества (екстракти от водорасли и кофеин например) подобряват кръвообращението, но не заличават целулита. Няма да е зле да носиш по два часа дневно стегнати антицелулитни шорти. За спортуването, отказването на цигари и алкохол няма да ти напомняме. Ти си знаем!

Разбий го тотално

Със силов масаж ( може и само масаж) на проблемните зони с помощта на четка с естествен косъм се постигат също много добри резултати. Той е най ефективното средство за разправа с „портокаловата“ кожа, защото благоприятства оттичането на лимфата. Но си мери силата все пак, за да не се насиниш, И пий повече вода…

Спираме дотук, за да не започнем да се повтаряме. Разчитаме, че ще се справиш о-успешно, с „нахалника“ това лято. Ако не се получи не е болка за умиране – мъжете вече го свикнаха ;).