DT Targovishte
Висулките тип плочки

Висулките тип плочки

Висулките тип плочкиПлочките за колие представляват тип висулки, които са най-често малки и средни по големина. По-големите плочки обикновено са рядкост дори и когато става въпрос за мъжки висулки. Могат да са с всякаква форма, но са обикновено плоски. Плочките са една от най-популярните висулки на пазара за бижута.

Мъжете или жените предпочитат висулките тип плочки?

Обикновено плочките са унисекс бижу, тоест харесват се еднакво както сред представителите на дамите, така и сред силния пол. Обикновено големината не играе съществена роля, защото в повечето случаи плочките са с по-скоро малки размери. Често плочките имат религиозно изображение или пък знак на дадена зодия от зодиака, но на практика всичко зависи от въображението и креативността и ограничения няма.

От какво се изработват висулките тип плочки?

Обикновено висулките тип плочки за жени са предимно изработени от злато, сребро, платина и други подобни, докато при мъжете най-често се срещат подобни висулки изработени от стомана. Златните и сребърни висулки тип плочки при мъжките колиета са по-редки.

Какво представляват висулките тип плочки?

Както споменахме още в началото, висулките от този тип представляват малки плочици от различен материал. Те могат да бъдат изработени от злато, сребро, стомана, платина или друг материал, които имат най-често (но не задължително) правоъгълна форма. Обикновено се залага на по-малко скъпи материали и се разчита повече на оригиналния дизайн.

Трябва да се отбележи, че много производители на бижута залагат на производството на наистина оригинални висулки от този сорт, на които могат да се оформят интересни, забавни или просто стилни надписи. Понякога на самата плочка може да се издълбаят различни религиозни образи или символи, както и да се оформят най-различни интересни фигури, могат да се изпишат послания, може да се оформи нещо абстрактно или да се изрисува астрологичен знак.

Не е задължително плочката да е само една. При някои типове колиета с висулки тип плочки се предвижда те да са и две или дори повече на едно колие. Плочките могат да бъдат и съвсем различни от това, което описахме до сега. Много от тях имат и овална или елипсовидна форма, наподобяват на монети и така нататък.

Каква плочка да изберем?

Разнообразието е огромно. Най-важното, каквото и да изберете, е да бъде нещо според Вашия собствен вкус и да Ви е приятно като го носите.