DT Targovishte
Висулки за обеци

Висулки за обеци

Висулки за обециКогато чуят да се споменава думата висулки, повечето от нас автоматично я свързват с тази част от герданите и колиетата, която се закача към тях, например кръстове, медальони, буквички, плочки, зодиакални знаци и много други. Доколкото това е вярно, тези части от колиетата далеч не изчерпват цялото съдържание на думата висулка. Всъщност има много други висулки, като например тези, които се прибавят към гривни, обеци и други подобни. Тук ще обърнем по-голямо внимание на обеците.

Какво представляват висулките за обеци?

Висулките за обеци са тази част от обецата, която виси под халката и ги прави да изглеждат по-пъстри, цветни и раздвижени. Те могат да бъдат малки или големи, от благороден метал или просто от някакъв екстравагантно изглеждащ материал. Могат да са кръгли, квадратни, правоъгълни, под формата на халки с по-малки или с по-големи размери.

Какви изисквания има към висулките?

При висулките за обеци има едно много важно условие. Независимо дали са малки или големи, без значение от дизайна, цвета, формата и материала, от който са изработени, те трябва да бъдат преди всичко изключително леки. Това е от първостепенно значение, защото едва ли има жена, която да желае нещо тежко да се провеси от обеците ?, теглейки меката и чувствителна част от ухото надолу.

Какви материали се използват за изработването на висулки?

Както всяко друго бижу, висулките за обеци могат да се изработят от злато, сребро, платина, кристал, скъпоценен или полускъпоценен камък и много други. Винаги са представлявали интерес някои нестандартни решения, като например това да се правят седефени висулки за обеци от мидички и други подобни. Това е изключително лек материал, а от друга страна е много удобен и харесван, защото предлага младежка красота и неподправен стил с усещане за лято.

Какви висулки за обеци предлага Сваровски?

Когато заговорим за висулки за обеци някак не би било коректно да пропуснем едно от най-големите имена в бижутерията – Сваровски. Компанията се конкурира успешно с всички известни брандове на пазара като създава изключително атрактивни и стилни решения. Повечето модели са изработени от сребро, но могат да имат различни покрития, като например родий, злато, бяло злато и други. Така че ако с колебаете в избора си, нашият съвет е да не прибързвате преди да сте видели предложенията на Сваровски.