DT Targovishte
Висулки от стомана

Висулки от стомана

Висулки от стоманаСтоманата е много интересен и оригинален избор за изработването на бижута. Някои компании, които са се специализирали в производството на накити твърдят, че стоманата е много търсен и качествен материал за изработването на бижута и ние имаме много добри основания да им повярваме.

Какви качества притежава стоманата?

На първо място трябва да кажем, че стоманата е изключително здрав материал. Тя не отстъпва по нищо на много други доста по-скъпи материали по отношение на своите физически качества. В допълнение може да се подчертае, че трудно се надрасква, трудно се поддава на травми и огъване и не ръждясва във влажна среда.

Каква стомана се използва за изработката на висулки от стомана?

Обикновено когато става въпрос за изработване на накити, при които външният вид е от голямо значение се залага на така наречената медицинска стомана. Това е същият материал, от който се изработват скалпели и други подобни инструменти, които хирурзите използват. Тази стомана е изработена така, че да не дразни кожата по абсолютно никакъв начин. Освен това има естетичен външен вид, тъй като блести изключително много когато се изработи бижу от нея.

Жените или мъжете предпочитат да поставят на колиетата си висулки от стомана?

Обикновено тези, които изразяват по-голяма слабост към стоманените висулки са мъжете. Те предпочитат този материал, защото той е по-суров, по-непретенциозен, едновременно с това е стилен и подхожда както на мъже с по-официален стил, така и на господата, които предпочитат да се придържат към по-елегантния стил при избора на украшения.

От къде да намерим висулки от стомана?

Висулки от стомана можете да откриете както в магазините на Сваровски, така и по онлайн магазините, които предлагат бижута на световно известната марка. Обикновено всичко, което носи името Сваровски се предлага със сертификат за качество, така че не берете грижа за това дали ще попаднете на качествено бижу – това би трябвало да Ви се гарантира от всеки онлайн магазин.

Какви висулки от стомана се купуват най-често?

При дамите интересът е особено голям към висулките, на които има изобразени астрологични знаци. Те най-често представляват малки по размер плочки от стомана, върху които е изобразен знака на самата зодия. При мъжете се изразява предпочитание към кръстовете. Търсят се основно такива, които са по-едри, тежки и изглеждат по-масивно. Не рядко мъжете предпочитат да ги закачат към кожени колиета, защото контрастът между тъмната мека кожа на колието и студената светла стомана се счита за идеално балансиращ се.