DT Targovishte

Винаги четете етикетите на дрехите, обувките и аксесоарите

Не прекалявайте със залагането на сигурно, ако искате да сте в синхрон с модата на Пролет-Лято 2016г. Включете в ежедневния си аутфит към класическия тоалет ярко сако или жилетка в жълто или наситено синъо. Ако това за вас е твърде голяма крачка, започнете с колан или обувки в ярък или закачлив цвят. Веднъж се живее, така че разчупете стереотипите, които сами сте си създавали, експериментирайте и изненадайте любимите хора с нещо неочаквано и симпатично.

Не игнорирайте съдържанието на етикетите. Когато си купувате нови дрехи и аксесоари е много важно да ги съхранявате и поддържате правилно. За това винаги четете съветите на опаковката. Някои дрехи, аксесоари и бижута изискват по-специфични грижи и съхранение в оригиналната опаковка. Това ще ви е от полза и ако в един момент решите да се разделите с тях и да ги продадете онлайн на търг в Ибей, например. Винаги изпълнявайте съветите на етикетите, но ето и някои универсални правила:

1. Снабдете се със закачалки от пластмаса. От металните закачалки се образуват гънки върху тоалетите, защото те се огъват, когато дрехите са по-тежки.

2. Бельото не се суши в сушилня, защото ластикът се разваля при висока температура. Сутиените се поставят в нея, като се закачат върху закачалка между чашките. Не се поставят така, че да висят на презрамки или само на една презрамка, защото може да се деформират.

3. Не гладете деликатни материи. Топлата ютия оставя следи по тъканите, а може и да ги изгори. Такива се гладят или на пара, или с допълнителна материя. Друг вариант е да ги окачите на закачалка докато си взимате душ в банята.

4. Никога не се опитвайте да почистите елементи, на които пише, че се почистват чрез химическо чистене или в краен случай ги перете на ръка при много ниска температура и нека изсъхнат без помощта на сушилня. Ако на тях пише, че са само за химическо чистене, изобщо не ги третирайте в домашни условия.

5. Дръжте винаги подредени, добре почистени, изсушени и изправени обувките си, ако искате да ги запазите красиви и здрави по-дълго време. И поменете – да бъдеш стилен и модерен прави добро впечатление в очите на другите. Бъдете стилни и модерни без изключение за никакъв повод, дори ако става въпрос за отиване до магазина.