DT Targovishte
мебели в София

Възможно ли е да се намерят евтини, но и качествени мебели в София?

мебели в СофияСтолицата е благодатно място за търговия, и логично, предлагането на мебели в София е много по-голямо спрямо останалите градове в страната. Какви мебелни продукти се намират в столичните магазини обаче? Всеки ще ви каже, че има два вида мебелни изделия – евтини и качествени. Възможно ли е да се намери съчетание от тези две качества? На този въпрос ще опитаме да отговорим в следващите редове.

Разумно ли е да правим икономии при обзавеждане на дома?

Когато се налага бързо да обновим интериора, магазините, предлагащи евтини мебели са истинско спасение. Какво обикновено купуваме по спешност? Това са предимно легла и мека мебел, а спешността се налага от очакването на важни гости.

Понякога е необходимо да действаме бързо при скромен бюджет, за да обзаведем детска стая. Все пак времето, което имаме е девет месеца, а често и по-малко. Разумно ли е обаче да купуваме евтино обзавеждане за стаята на детето си? Отговорът е да, стига да не се прави компромис с качеството и безопасността на изделията.

Мебелите са продукт, който може да се намери и на по-ниска цена, което не означава задължително, че качеството им трябва да бъде поставено под въпрос. Редно е обаче да разграничим цената на различните продукти от общата сума, която ще вложим в обзавеждането. Тук обикновено стойностите са различни.

На мебелния пазар в страната и още повече в София, действа сериозна конкуренция. По никакъв начин не можем да говорим за картелни споразумения между различните производители и търговци. Всеки магазин в този сектор търси големи продажби, а това обикновено се постига с големи отстъпки в цените или с добавянето на безплатни услуги.

Как мебелите могат да ни струват по-малко?

Крайната цена на обзавеждането за дома може да се окаже малко по-ниска, ако избираме внимателно откъде пазаруваме. Някои мебелни магазини предлагат безплатна доставка със собствен транспорт, което автоматично сваля една добра сума от крайната цена. Доставките покриват цялата територия на столична община, така че няма да ви таксуват на километър или на килограм.

Нека уточним, че откъдето и да купите мебелите, ще трябва да платите за тяхното придвижване от склада на магазина до вашия адрес. Дори ако използвате за целта собствен транспорт, оскъпяване ще има, макар и минимално. Магазините, доставящи мебели за собствена сметка, ви предлагат най-изгодната оферта.

Друг вариант са намаленията. Такива се правят, когато определени продукти започнат да губят своята визуална актуалност / дизайн. Модата при мебелите се мени твърде бързо, и за да бъдат в крак с тенденциите, мебелните търговци зареждат постоянно нова продукция. Преди това обаче трябва да се освободи складово пространство, като се намалят застоялите мебелни продукти, така че да бъдат бързо продадени.

Онлайн покупките на мебели в София са друг начин да се спестят пари. Все пак няма как да следите намаленията във физическите магазини, освен ако не живеете в съседство с такъв. Онлайн е по-удобно и лесно да се следят текущите актуални промоции.

Освен това, нека не забравяме, че посещенията във физически магазин са свързани с разход на време, а времето е пари. Пазаруването на мебели онлайн е чудесен начин да се намери отлично обзавеждане на изгодни цени и с отлично качество.