DT Targovishte
Уместно ли е да подарим спално бельо

Уместно ли е да подарим спално бельо?

Уместно ли е да подарим спално бельо

На пръв поглед изглежда, че комплект спално бельо е полезен и практичен подарък. Все пак днес на пазара се предлага невероятно разнообразие от луксозни единични, двойни и детски комплекти. Такъв подарък обаче не винаги е уместно да поднасяме – съществува риск да се покажем като хора, лишени от чувство за такт. В следващите редове ще разгледаме въпроса кога е уместно да подарим спален комплект и на кого.

В кои случаи не е уместно да подаряваме спално бельо?

Спалното бельо присъства във всеки дом и допълнителен комплект никога не е излишен. В същото време обаче, спалните покрития са нещо доста лично и дори интимно. Ето защо има случаи, в които подобен подарък може да се приеме не просто като неуместен жест, но дори като нахалство.

Бельото за легло не бива да се подарява на:

  • Хора, които са ни малко познати – Наред с всичко друго, съществува риск да не уцелим размера на леглото, което ще направи подаръка ни напълно безполезен;
  • Колега от противоположния пол – такъв подарък може да се тълкува като завоалиран намек за по-близки отношения;
  • На човек, който е необвързан, особено ако решим да поднесем комплект за двойна спалня.

Също така, не е особено разумно да поднесем практичен подарък при личен повод – рожден или имен ден. Подаръкът трябва да радва персонално човека, който празнува юбилей или друг персонален празник. Единственото, което може да извини подобна грубост, е отличното качество и прелестна визия на комплекта.

Кога е повече от разумно да подарим спален комплект?

Комплект чаршафи можем да подарим на близки приятели и роднини, но е в сила изискването да сме напълно наясно с размера на леглото. В случай че размерът на комплекта не отговаря на големината на леглото и височината на матрака, подаръкът ще бъде повод за искрено разочарование. Никой не иска подаръкът му да стои неизползван в някой скрин или гардероб.

Когато комплектът е наистина луксозен и красив, имаме всички основания да го поднесем за подарък на хора от близкия си семеен и приятелски кръг. Онлайн магазин за спално бельо Pilo е перфектното място за покупка на продукти с високо качество и разумна цена. Поводите за поднасяне на такъв подарък не са никак малко: сватба, нанасяне в нов дом, покупка на ново легло и т.н.

Едва ли има по-разумно решение от това да подарите детски спален комплект на млади родители. В този случай е особено важно бельото да бъде с отлично качество – да не дразни кожата (препоръчително е да заложите на 100% памук) и да бъде устойчиво на пране. Желателно е също принтът да отговаря на пола и възрастта на детето. Модерните 3D изображения са най-доброто решение за спалнята на малко дете.

Как да изберем десена?

Изборът на цвета или принта на бельото може да се окаже най-сложната задача, ако не познавате добре вкуса на неговия бъдещ притежател. В този случай е най-добре да заложите на неутрална тематика, която ще се впише чудесно в интериора на всяка спалня. Тъмните нюанси са подходящи за представителите на силния пол, докато нежните флорални мотиви се харесват повече на дамите.

Удачно е също да изберете семпло едноцветно спално бельо в меки и топли тонове. Белият цвят е най-неутрален, но у много хора той създава асоциация с болнична стая. Броят на калъфките за възглавници в съвременните комплекти варира. Уместно е да подарите комплект с 4 броя калъфки, които винаги ще влязат в употреба.