DT Targovishte
УЛТИМАЛНОТО РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗБОР НА МЕБЕЛИ ЗА БАНЯ

Ултималното ръководство за избор на мебели за баня

УЛТИМАЛНОТО РЪКОВОДСТВО ЗА ИЗБОР НА МЕБЕЛИ ЗА БАНЯБаните са една от най-личните зони в дома, тъй като там обикновено започваме и завършваме дните си. Те са убежище, където можете да се успокоите и да се отпуснете след дневните грижи с горещ душ или топла вана в края на деня.

Така че, когато избирате мебели към вашата баня, е изключително важно да постигнете баланс между стил, капацитет за съхранение, достъпност и способността на мебелите за баня да се впишат в размера, формата и нейния дизайн. Те също така трябва да са дълготрайни и здрави, за да издържат на пръски и влага.

Това ръководство за мебели за баня ще ви предостави ценна информация за това какво да търсите, независимо дали създавате нова баня или ремонтирате стара.

Позициониране

Преди да започнете да разглеждате различните видове мебели, трябва да имате представа с какво пространство за работа разполагате . Направете проект на вашата баня, за да определите къде могат да се поберат нещата и не забравяйте да оставите достатъчно пространство за лесно отваряне на вратите.

По-добре е да имате точни измервания на дължината, широчината и височината на вашата баня, както и местоположението на всякакви комунални услуги като водоснабдяване и захранване.

Форма и размер

Тъй като банята често е една от по-малките стаи в къщата, правилният дизайн е от съществено значение. Направете етажен план за вашата баня и запишете измерванията, за да проверите дали мебелите ви ще паснат. Привличащ погледа елемент Джак и Джил или извисяващ се шкаф за баня с двойна ширина биха изглеждали прекрасни, но ще бъдат безполезни, ако не можете да затворите вратата на банята или да се движите лесно.

Тоалетни шкафчета

Тоалетните шкафчета за баня са тези, които се монтират около основата на вашата мивка. Те са един от най-често срещаните видове мебели за баня и отлично използват странната зона под мивката ви, която иначе би останала неизползвана. Тоалетните шкафчета са гъвкави и разполагат с много място за съхранение, което ги прави идеални за вещи като почистващи препарати, кърпи, тоалетна хартия и др.

Шкафове за съхранение

Шкафовете за баня се предлагат в различни форми и размери: големи, високи, широки, дълги, дълбоки и плитки. Вашият шкаф за съхранение трябва да е функционален и да отговаря на всички ваши изисквания за съхранение. Въпреки това, с разнообразие от облицовки, стилове и материали, от които да избирате, вашият шкаф може също да бъде и акцент на дизайна на банята.

Рафтовете

Рафтовете са отлична мебел, тъй като са прости, ефективни и адаптивни. С толкова много различни покрития, стилове, материали и цветове, от които да избирате, възможностите са практически неограничени.

Можете да използвате отворени рафтове монтирани на стената или място за съхранение в банята с комбинация от рафтове, чекмеджета и пространство за шкафове.

Държачи за кърпи

Държачът за кърпи е друга мебел, която трябва да имате предвид. Докато някои хора предпочитат да съхраняват кърпите си в шкаф, държачаът за кърпи предлага множество предимства. Освен това той или дори цветът на вашата кърпа може да бъдат продължение на дизайна и цветовата палитра на вашата баня.

Тайната в избора на подходящо обзавеждане за баня е да планирате предварително. С пространството в банята на първо място, вашите мебели трябва да съчетават форма и функционалност. Въпреки това има няколко налични алтернативи, вариращи от шкафове за баня, елегантни държачи за кърпи и хитри, спестяващи пространството тоалетни шкафчета за баня до гениални решения за съхранение.