DT Targovishte
Стригачни машини за овце

Стригачни машини за овце – съвети за правилен избор

Стригачни машини за овцеНезависимо с каква цел отглеждате своето стадо и от каква порода са овцете ви, подстрижката е неразделна част от тяхното отглеждане. Вълната се намалява, дори ако животните се отглеждат за месо, още повече, че тя е допълнителен източник на приходи в едно овцевъдно стопанство. Следователно изборът на стригачна машинка, особено при нужда от голям брой такива приспособления е отговорна задача.

Първият въпрос, който си задават собствениците на овцеферми, е от къде е най-удобно да се закупят машинки за стригане на овце? Ние можем смело да препоръчаме фирма Евроагро, която чрез фирмения си уебсайт улеснява максимално фермерите при покупка на нужното им оборудване. Фермерът никога няма достатъчно време за посещение на магазините за агро техника, затова онлайн продажбите са най-доброто решение за него.

Как да изберем идеалната стригачна машинка?

Днес повечето овцевъди по света предпочитат електрическите машини за стригане на овце, което е напълно обяснимо. Тези устройства наистина улесняват стригането, а овчарят най-добре знае колко труден е този процес, особено ако преди това се е налагало да се използват механични ножици.

Болшинството, и особено начинаещите овцевъди, се интересуват кои са водещите критерии при избора на стригачно оборудване? Експертите препоръчват да се направи избор, като се вземе предвид мощността на устройството, тъй като е необходимо да се стремим да увеличим производителността на труда.

Колкото по-мощна е машинката, толкова по-бързо ще се стрижат овцете, нещо особено важно за стада от 200 до 500 животни. Когато работите с такъв уред, няма да имате повод за притеснение, че той ще се прегрее и ще се повреди. Машините с висока мощност са защитени от претоварване и са оборудвани с охладителна система.

Следните важни характеристики са съществени за правилния подбор на професионална машинка за подстригване на овце:

  • безопасност за хората и животните;
  • надеждност;
  • удобство по време на работа.

Стригането трябва да е удобно както за фермера, така и за животните, за да може операцията да се изпълни максимално лесно с минимален стрес за овцете. Удобството включва и ниско ниво на шум. Макар и доста мощни, професионалните стригачни машинки са с намалени нива на шум и вибрации, благодарение на вложените в устройството на уреда допълнителни уплътнения.

Производителите са наясно, че колкото по-малко се плашат животните, толкова по-бързо и лесно ще се изпълняват отделните процеси. Дали стригането ще протече гладко и безпроблемно зависи не само от мощността на мотора и ефективността на охлаждащата система, но и от формата и текстурата на ръкохватката.

Дръжката на машината е желателно да има ергономична форма, а при някои модели е взето предвид с коя ръка предпочита да работи изпълнителят – лява или дясна. Гуменото текстурирано покритие на ръкохватката предотвратява изплъзването на уреда от ръката по време на работа, елиминирайки опасността от неволно нараняване.

Машината е добре да се избира според числеността на стадото. Собствениците на малки стопанства няма нужда да купуват скъпо оборудване. За тях се произвеждат доста добри нискобюджетни модели, предназначени за кратко и непрекъснато стригане. Към по-скъпите и супер мощни екземпляри обаче трябва да се насочат собствениците на големи овцевъдни стопанства.

И не на последно място е редно да посочим, че машината следва да се съхранява и транспортира правилно. Моделите с куфарче са перфектно решение. Калъфът трябва да е удобен и здрав и да може да побира всички допълнителни аксесоари. За да направите правилния избор въз основа на изчерпателна консултация, свържете се с екипа на специализиран магазин Евроагро.