DT Targovishte

Стилизанти за непокорна коса

Често се получава объркване между  брилянтин, крем, вакса и останалите стилизанти за коса. Понякога тези понятия се употребяват  взаимозаменяемо. Ако и вие не знаете каква е точно разликата между тях, преди купуването на един от тях, би било добре да намерите точната разлика, така че да изберете най-точно продуктът, който ще укроти вашите буйни къдрици.

Всички споменати стилизанти за коса са добра сделка за къдрава и чуплива коса. Само че, те се използват по различен начин начини и в различни ситуации. Съществуват много стилизиращи продукти, предлагани в голямо разнообразие във физическите магазини, а през последните години все по-често и онлайн, които се препъръчват за поддръжка при къдрава коса.

1. Пяна за коса. Пяната за коса е в състояние да придаде обем и блясък на косата. Ако сте решили да си направите къдрици, може да използвате пяна, за да придаде на прическата начупен и бухнал ефект. Ако имате естествени къдрици, избягвайте използването на пяна. Тя може да задържи прическата ви по начин, по който желаете за дълго, но ако го използвате в твърде големи количества, може да превърне косата и в чуплива и люспеста.

2. Лак за коса. Лакът за коса се използва, за да фиксира за дълъг период от време прическата. Ключът за постигането на най-добър ефект от този продукт е правилният начин за впръскване върху косата. Предимството му е, че може да се използва за мокра и суха коса. Недостатъкът е, че той не не е много ефективен при права коса.

3. Брилянтин. Този продукт се препоръчва за сухи и чупливи коси, и се използва за получаване на по-лъскав вид на косата. Когато се използва брилянтинът  създава гладка визия на косата. Слаба страна на продукта е, че отнема повече от едно измиване, за да се премахнат следите от него напълно. Добра идея е да се използва зехтин и топла вода, за да се измият напълно остатъците от брилянтина.