DT Targovishte

Спортни дамски чанти

В продължение на векове и до сега, чантата е функционирала като съществен малък дом на жената за съхранение на лични атрибути. Чантата като незаменим аксесоар е не само явление от последните години, но има полезно приложение както и за мъжете, така и за жените от първите дни на съществуването им. Показани в живопис, графика и килими, в различни музеи в цяла Европа, разнообразни чанти и портмонета са се появили в края на Средновековието. Така започнала историята на чантата.

В допълнение към необходимите дрехи, чантите и портмонетата са вече функциониращи като практически аксесоари към дрехите, които трябвало да бъдат оборудвани и с вътрешни джобове. Изработен от чудесно бродирана кожа, лен, коприна и кадифе, те съдържат отделения за съхранение на пари и други лични вещи. Още тогава е съществувала широка гама от красиво изглеждащи дамски чанти с не по-малко от осемнадесет скрити джоба, кожени портмонета с метални украшения на тях, както и портмонета за дълго шнурове.

С нарастването на грижата за здравето през 80-те години на XX век, големите производители на дамски аксесоари, не подминават идеята за спортна дамска чанта. Използвана по време, на спортните занимания, както и за пренасяне на вещите нужни за конкретния спорт, те еволюира като един надежден и нужен за всяка жена аксесоар. Обикновено при спортните дамски чанти се търси предимно функционалност и след това външен вид, но това не е аксиома.

С нарастването на потреблението и нуждата от различни спортни дамски чанти, те се развиват по много и различни начини. Всякакви размери, цветове и материали могат да бъдат използвани в производството на спортните дамски чанти. Тяхното голямо разнообразие от различни вместимости е ключово при покупката им. Всички знаят колко са придирчиви жените относно техните аксесоари. Това важи и за спортните дамски чанти. Поради голямата разлика във вкусовете, дизайнерите на спортни дамски чанти, непрекъснато променят техния вид и подобряват тяхната функционалност и здравина.