DT Targovishte

Спално бельо – добра и универсална идея за подарък?

Имате желание да подарите на приятел спално бельо, а не знаете на какво да се спрете? Тази статия ще ви помогне в избора независимо дали покупката ще е за лични цели или за подарък.

Спалното бельо променя цялостния облик на спалнята. То е израз на вкус и лични предпочитания. При покупката му трябва да се съобразите с някои важни неща.

На първо място си определете ценовия диапазон. На българския пазар има продукти, както изцяло от естествени материи, така и смесени и само изкуствени такива. Не се спирайте на лъскавите на външен вид комплекти, тъй като те няма да ви дадат необходимия комфорт по време на сън.

Качествени материи са ранфорс, перкал, памучен сатен. В тях съдържанието на памук е сто процента. Те осигуряват несравнимо нежно докосване и имат свойство да се приспособяват към температурата. Така през лятото ще ви дават прохлада, а зимата – топлина. Перкалът и памучният сатен са с висока цена, но пък плътността им достига до 87 нишки на кв.см, което ги прави устойчиви, меки и здрави. Ранфорсът е на по-приемлива цена, а плътността му е по-ниска – 57 нишки на кв.см.

Ниска цена имат смесените и изкуствените материи. Те също имат добра плътност, устойчивост и са подходящи за шалтета за спалня, завеси, кувертюри.

Съобразете се с размера на спалнята. Стандартно се предлагат комплекти с размери 200/220 см за двойно легло, съдържащи горен, долен чаршаф плюс две калъфки за възглавници. Единични комплекти са с размер 150/200 см. Все пак на пазара могат да се открият още доста различни размери, така че ако вие искате да закупите извън тези рамки, ще имате избор.

Не се колебайте да пазарувате онлайн. Вие имате всички права за защита на потребителите и може да направите рекламация, да върнете стоката или да я замените.