DT Targovishte
Социални заеми

Социални заеми – какви са те?

Социални заеми Особено в случая на малки суми е обичайна практика да се вземат пари назаем от близкото семейство. Не само, че обикновено няма такси, с които бихме се сблъскали в банки или кредитни компании, но можем да разчитаме на по-голямо разбиране, ако изплащането не бъде извършено в предписания срок. За съжаление не всеки може да разчита на получаването на такъв тип подкрепа.

Има обаче една алтернатива, която все още е относително непозната, но системно нарастваща популярност – социалните заеми . Какви са те и изплащат ли се? Има ли социални заеми за  задлъжници и социални заеми за фирми?

Какво представляват социалните заеми?

     Социалните заеми са заеми, отпуснати от частни лица, които не управляват кредитна компания или парабанк. Те се третират от закона по същия начин като семейни заеми (с изключение на въпроса за данъка върху гражданските сделки, който ще бъде разгледан по-нататък в тази статия) или приятели. Следователно, въпреки че те се подчиняват на правилата на Гражданския кодекс, няма подробни разпоредби относно тях.

Хората, които отпускат и търсят социални заеми, се намират помежду си чрез аукционни сайтове и специални платформи, създадени за тази цел. Точните условия на заема се договарят индивидуално от двете страни.

Кредитополучателят трябва да потвърди самоличността си. Той също така има възможност да избере доказателства, потвърждаващи финансовото състояние, като например извлечение от банкова сметка.

Как да получа социален заем?

Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате в подходящия портал и след това да потвърдите самоличността си. Благодарение на това трябва да получим достъп както до готови оферти за заем от различни кредитори, така и до възможността да създадем наша собствена реклама, съдържаща условията на заема, които ни интересуват.

След като сме избрали подходящата оферта или заинтересованият инвеститор се е свързал с нас, всички точни условия за отпускане на заема се договарят индивидуално.

Благодарение на това е възможно, наред с други неща, да се коригира сумата на заема, датата на изплащане и свързаните с тях такси, както към очакванията на заемодателя, така и към възможностите на кредитополучателя.

Източник: https://vsichki-krediti.com/