DT Targovishte
Символиката зад камъка опал

Символиката зад камъка опал

Символиката зад камъка опалКакто може би знаете, повечето скъпоценни и полускъпоценни камъни са обвити в легенди и мистерия. За тях се твърди, че притежават определени способности, че умеят да влияят на нашето здравословно физическо и психическо състояние, да ни помогнат в живота и дори да направляват съдбата ни. Доколкото всичко това е силно преувеличено, нищо не ни пречи да се запознаем с тези интересни твърдения, които, ако не друго, поне ще обогатят нашия интелектуален живот. И така, нека видим какво знаем за опала и какво се крие зад него.

Опал и астрологията

Опалът се свързва с много различни зодии по различни причини. Така например това е камъкът на месец октомври, което го асоциира със зодия везни. От друга страна обаче, той се свързва с планетата Меркурий, която пък управлява зодиите дева и близнаци. Счита се също така, че опалът е зодиакален камък за водните зодии – риби, рак и скорпион.

Опал и човешкото здраве

Опала се свързва с очите и със зрението на човека. В древността се е считало, че ако човек носи в себе си този камък или бижу от него, той щ засили и подобри своето зрение.

Опалът и човешката психика

Опалът се счита за церител на човешката душа и психика. Този изключителен камък се смята за олицетворение на човешката аура във всичките и възможни цветове и за средство, което може да прочисти човешката душа от това, което и тежи, правейки ни по-щастливи и връщайки ни радостта от живота.

Някои казват, че опалът ни помага да разберем собствените си емоции, страхове и терзания, като по този начин им помага да си тръгнат по пътя без повече да ни притесняват.

Опалът и любовта

Опалът се счита за най-любимият скъпоценен камък на жените, като в това отношение дори изпреварва диаманта. Като накит се приема, че един мъж може да го подари на своята съпруга на читеринайстата година от техния брак, макар че за подобно съкровище едва ли има неподходящ момент и едва ли има жена, която да откаже подобен камък с оправданието, че това не е читеринайстата годишнина.

А какво символизира опала?

Камъкът олицетворява простотата и чистотата в всичките им форми, както и щастието и добрия късмет в живота на всеки човек.