DT Targovishte
Шугаринг - сладка епилация

Шугаринг – сладка епилация

Шугаринг - сладка епилация„Вкусната“ епилация се превръща във все по-популярна сред дамите, които опитали веднъж това предизвикателство, остават възхитени от крайния резултат.Захарната епилация е една от разновидностите на биоепилацията и се извършва с професионална захарна паста.

За целта се използва 100% натурален продукт, направен, на базата на глюкоза, фруктоза и вода.Най-важното при този метод е, че кожата страда минимално, много по-малко отколкото при използването на восък, а косъмчетата растат много по-бавно. Гладкостта на кожата се увеличава, захарната паста е хипоалергенна, тя прониква във фоликула на косъма, позволявайки той да бъде отстранен с корена.

Независимо от наименованието си, тази процедура се появява първо на Изток, но се твърди, че тя е измислена още в Древен Египет, където е била използвана от Неферитите, които били намазвани със захарен сироп, който след засъхване, бил отстраняван лесно с ненужните косъмчета. В последствие този метод е усвоен и от персите, които са обезкосмявали напълно. Именно оттук е и другото наименование на процедурата- „персийска епилация”.