DT Targovishte
Стратегии за плочки и фуги за малка баня

Създаване на илюзията за пространство: Стратегии за плочки и фуги за малка баня

Стратегии за плочки и фуги за малка баня

Когато става въпрос за дизайн на малка баня, всяко решение има значение, особено когато става дума за плочки за кухня или баня. Правилният избор може да направи една компактна баня по-просторна и привлекателна. В тази статия ще проучим как да изберете правилните цветове на плочките и фугиращата смес, за да увеличите максимално илюзията за пространство в малките бани.

Изберете светли и ярки плочки

Изборът на светли плочки е основата за създаване на илюзията за пространство. Бледите нюанси, като меки бели – светло сиви и пастелни нюанси, отразяват светлината и създават впечатление за откритост. Светлите плочки по стените и пода създават сплотено и ефирно усещане.

широкоформатни плочки

Прегърнете широкоформатни плочки

Широкоформатните плочки са стратегически избор за малки бани. По-малко линии за фугиране означават по-непрекъснат визуален поток, създавайки илюзията за по-голямо пространство. Изберете по-големи плочки на пода и помислете дали да не ги използвате и по стените, за да поддържате шаблона.

Поддържайте еднообразно

Последователността е ключова в малка баня. Помислете дали да не използвате едни и същи плочки както на пода, така и на стените. Тази еднородност елиминира визуалните прекъсвания, правейки пространството да изглежда по-голямо.

Стратегическо разположение на плочки

За да разширите визуално пространството, помислете дали да не използвате една и съща плочка както на пода, така и на една стена, като например задната стена на душа. Това създава усещане за непрекъснатост и предотвратява прекъсването на окото от контрастни материали.

Заглушени тонове за фугиране

Когато избирате цветове на фуги за малки плочки за баня, изберете приглушени, светли тонове. Фугиращата смес, която съответства много на цвета на плочките, минимизира появата на линии, създавайки по-обширен вид. Идеален е фин контраст между плочки и фуги.

Изберете тънки линии за фугиране

По-тънките линии за фугиране помагат да се създаде усещане за безпроблемност между плочките. Това визуално разширява пространството и не позволява на плочките да затрупват помещението. Консултирайте се с вашия монтажник, за да постигнете възможно най-тънките линии за фугиране.

Минимизиране на контраста

Въпреки че контрастът може да бъде привлекателен, в малките бани е най-добре да го сведете до минимум. Когато плочките и фугиращата смес имат подобна цветова палитра, границите между тях стават по-малко забележими, засилвайки усещането за простор.

Въпроси за поддръжка

Изборът на правилния цвят на фугиращата смес, не е само естетика; това също се отразява на поддръжката. Светло оцветената фугираща смес може да покаже петна и обезцветяване по-забележимо. Обмислете използването на уплътнители за фугиране, за да защитите разтвора и да улесните почистването.