bgturist.net | bojur.net | euro-fin.com | bgwoman.net | reactinfo.com | sevlievo.net
DT Targovishte
Съвети за дизайн на банята

Съвети за дизайн на банята

Съвети за дизайн на банятаВ момента пазара на строителни материали предлага изобилие от облицовъчни материали за пода, стените и тавана на модерната баня. При такъв огромен избор едва ли някой все още би могъл да има затруднения при селекцията, а по-скоро е важно най-напред да се уточни в какъв стил искате да декорирате и обзаведете вашето помещение.

В зависимост от личните ви предпочитания, може да заложите на някои от най-популярните – минимализъм, класика, модерен, Хай Тек или пък етно стил, разделящ се на подстилове – японски, скандинавски, китайски или други.

Важно е, когато вече решите със сигурност какъв стил ще използвате, да държите тази линия докрай и тя да се забелязва както в мебелировката, така и по отношение на цветовете, текстурите и всеки един останал детайл от декора.

Затова, когато създавате дизайна на вашата баня, обмислете не само общите линии, но и съпътстващите го по-дребни детайли като аксесоари, осветление или декоративни предмети.

Правилното оборудване също е от значение. Даже и когато помещението не е с големи размери, то трябва да бъде проектирано много внимателно. Дори бихме казали, че именно когато банята е малка, обмислянето на интериора и позицията на най-основните му елементи следва да е още по-прецизно. Препоръчително е оборудването да бъде възможно най-удобно и практично, като се използват всички преимущества на многофункционалните мебели. Така например, под плота на който е поставена мивката, може да инсталирате шкафове. Не е задължително те да бъдат изработени от масивни материали, дори е препоръчително да бъдат с лека и лесна за почистване конструкция.

Основните аксесоари, например различните закачалки, комплекти, чаши и други дребни неща също трябва да си хармонизират по стил и цвят с останалата част от декора. Тук най-често собствениците допускат грешка и не обмислят дизайна на тези допълнителни неща още в самото начало на проектирането, а ги оставят за крайния етап, поради това, че са само допълнения. Но нека да не забравяме, че точно в детайлите се крие разковничето за красивия и хармоничен вид на банята. Затова не пренебрегвайте нищо, тъй като нито един елемент от декора не е маловажен.