DT Targovishte
Съвети за дизайн на банята

Съвети за дизайн на банята

Съвети за дизайн на банятаВ момента пазара на строителни материали предлага изобилие от облицовъчни материали за пода, стените и тавана на модерната баня. При такъв огромен избор едва ли някой все още би могъл да има затруднения при селекцията, а по-скоро е важно най-напред да се уточни в какъв стил искате да декорирате и обзаведете вашето помещение.

В зависимост от личните ви предпочитания, може да заложите на някои от най-популярните – минимализъм, класика, модерен, Хай Тек или пък етно стил, разделящ се на подстилове – японски, скандинавски, китайски или други.

Важно е, когато вече решите със сигурност какъв стил ще използвате, да държите тази линия докрай и тя да се забелязва както в мебелировката, така и по отношение на цветовете, текстурите и всеки един останал детайл от декора.

Затова, когато създавате дизайна на вашата баня, обмислете не само общите линии, но и съпътстващите го по-дребни детайли като аксесоари, осветление или декоративни предмети.

Правилното оборудване също е от значение. Даже и когато помещението не е с големи размери, то трябва да бъде проектирано много внимателно. Дори бихме казали, че именно когато банята е малка, обмислянето на интериора и позицията на най-основните му елементи следва да е още по-прецизно. Препоръчително е оборудването да бъде възможно най-удобно и практично, като се използват всички преимущества на многофункционалните мебели. Така например, под плота на който е поставена мивката, може да инсталирате шкафове. Не е задължително те да бъдат изработени от масивни материали, дори е препоръчително да бъдат с лека и лесна за почистване конструкция.

Основните аксесоари, например различните закачалки, комплекти, чаши и други дребни неща също трябва да си хармонизират по стил и цвят с останалата част от декора. Тук най-често собствениците допускат грешка и не обмислят дизайна на тези допълнителни неща още в самото начало на проектирането, а ги оставят за крайния етап, поради това, че са само допълнения. Но нека да не забравяме, че точно в детайлите се крие разковничето за красивия и хармоничен вид на банята. Затова не пренебрегвайте нищо, тъй като нито един елемент от декора не е маловажен.