DT Targovishte
Сатенените чаршафи – най-луксозният вид спално бельо

Сатенените чаршафи – най-луксозният вид спално бельо

Сатенените чаршафи – най-луксозният вид спално бельо

Чаршафите от сатен са синоним на лукс и изтънчена аристократичност. Въпреки че цената на дори най-качествените изделия става все по-достъпна, все още малко хора си подаряват това глезещо усещане. В следващите редове ще ви запознаем с особеностите на сатененото спално бельо – какво представлява материята и кои са най-големите ѝ предимства.

Особености на тъканта

Нека веднага да ви обърнем внимание: сатенът не е плат, а специален вид тъкане, благодарение на което тъканта изглежда по-гладка и лъскава. Сатенената тъкан може да бъде памучна, копринена и дори синтетична, но в тази статия ще говорим конкретно за памучния сатен като най-популярната, екологична, практична и оптимална по отношение цена-качество тъкан.

Памучният сатен съчетава свойствата на коприната и памука – той е почти толкова гладък, лъскав и привлекателен на външен вид, колкото коприната, като същевременно перфектно задържа топлината, премахва влагата и пропуска въздуха като памука. Луксозният си външен вид дължи на специалното преплитане на нишките, за което вече споменахме – в случая блести само лицевата му страна, а задната остава матова.

За да придадат на сатена допълнителен блясък, производителите го подлагат на мерсеризация – това е специална обработка на тъканта, която не само повишава визуалната ѝ прилика с коприната, но и я прави по-издръжлива, а цветът ѝ по-траен. Чаршафи от памук-сатен с отлично качество можете да закупите от онлайн магазин https://poohy.bg/.

Мако сатенът е една от най-скъпите разновидности, за чието производство се използва египетски памук. Това е специален, много рядък вид дълговлакнест памук с уникални свойства, поради които изделията са високо ценени от почитателите на луксозното спално бельо.

В допълнение към факта, че мако-сатенът изглежда страхотно и е неразличим от най-деликатната коприна, той е много практичен: такова спално бельо се пере добре, изсъхва бързо, има отлична въздухопропускливост, премахва влагата и осигурява оптимална терморегулация.

На какво да обърнете внимание при покупката на сатенено спално бельо?

Преди да закупите сатенен чаршаф от онлайн магазин или от физически обект, обърнете внимание на плътността на материята: колкото по-висока е тя, толкова по-издръжливо и устойчиво на износване ще бъде бельото. При производството на спално бельо се използва сатен с плътност от 110 до 180 нишки на сантиметър (или приблизително 120 грама на квадратен метър).

Качеството на тъканта може да се определи и визуално – ако виждате очертанията на предмети през нея, това показва ниска плътност и средно качество на продукта. Обърнете внимание на структурата на тъканта – повърхността трябва да е почти равномерна, а тъканта трябва да е възможно най-плътна.

Предимствата на чаршафите и калъфките за възглавници от сатен не са никак малко. Те включват:

  • Атрактивен външен вид;
  • Материята практически не се мачка;
  • Издръжливост и устойчивост на износване;
  • Хипоалергичен материал;
  • Перфектно задържа топлината, премахва влагата и пропуска въздуха.

В онлайн магазин Poohy можете да закупите комплекти спално бельо, както и отделно продавани калъфки за възглавници и чаршафи от висококачествен памук-сатен в различни цветове и размери, включително и с отстъпка. Освен това спалното бельо от сатен е луксозен подарък за всеки повод.

Всеки комплект или единичен чаршаф може да бъде опакован в изящна подаръчна опаковка, която ще направи вашия подарък още по-желан и ценен. Наличието на модели с голям размер ви позволява да поднесете луксозен дар за спалнята на младоженци или новодомци. Сатенът осигурява луксозно изживяване по време на сън, така че струва си да поглезите не само себе си, но и любимите си хора.