DT Targovishte
грим

Пролетните грим тенденции, на които със сигурност да заложим през идващия сезон

гримПролетта е времето, в което повече от всякога у нас възниква желанието за обновяване, събуждане, изпробване на нови неща. Голяма част от дамите въвеждат тези промени именно в сферата на красотата – обновявайки своята грим колекция, всяка жена си дава шанс да достигне до онази прекрасна визия, която изцяло ще промени начина, по който самата тя възприема себе си.

Тази пролет грим експертите с радост обявяват кои ще са онези тенденции, които безспорно ще ни отведат до създаването на един наистина прекрасен макиаж. Нямаме търпение да ги споделим и с вас, за да можете в пълнота да разгърнете потенциала си и естетическия си усет. Ето на какво да заложим в своя грим през идния сезон.

Пролетният грим следва да е максимално натурален – ето съветите на експертите

Когато говорим за пролетен грим, първото, което следва да отбележим, е важността от чистотата на лицето. Никой грим няма да изглежда добре, ако кожата ви страда от естетични проблеми. Затова, преди да прибегнете до фон дьо тена и сенките, експертите съветват да обърнете внимание на кожата на лицето си – снабдете се с професионална бяла козметика, която ще почисти лицето ви в дълбочина и ще се справи с несъвършенствата. Регулирайте количеството на отделяния себум, използвайки матиращи продукти. Така и последващият грим, който ще нанесете, ще се задържи за по-дълго време.

Не забравяйте да нанесете основа за грим – тя спомага уеднаквяването на тена, запълва фините бръчици и изглажда кожата. Така можете да бъдете сигурни, че макиажът ви ще изглежда наистина добре и ще се задържи максимално дълго върху лицето ви.

Основната пролетна грим тенденция се крие именно в поддържането на здравословен и чист тен – ако съумеете да постигнете добро кожно състояние, то можете да бъдете сигурни, че какъвто и грим да нанесете, той ще изглежда добре.

И, все пак – кой е онзи грим, който е най-подходящ за сезона?

Ако все пак трябва да очертаем няколко специфични насоки, то ще се насочим към следното: изберете грим, който да е в максимално естествени и натурални цветове. За акцент, разбира се, можете да заложите на контрастен цвят. Златното правило, което да следвате, обаче, касае постигането на максимално естествен вид – ето защо цветове като бежово, кафяво, златисто и прасковено са съвсем удачни за пролетен грим. Също бихте могли да заложите на спирала – тя умело ще подчертае очите ви и ще ги накара да изпъкнат. Относно устните, винаги е добра идея да заложите на лек гланц или червило в телесен или розов цвят. Така ще придадете на цялостната си визия свежест и прекрасен стил.