DT Targovishte
Професионална козметика

Професионална козметика – грижа за чувствителната кожа

Професионална козметикаЧувствителната кожа се характеризира с това, че реагира много остро на промените в околната среда, например при силно слънце, екстремни температури или въздействието на козметични и медицински продукти. Реакцията и може да бъде подуване, зачервяване, сърбеж или изсушаване. Понякога дори може да се появи екзема или розацеа.

Независимо от това дали кожата е силно или леко чувствителна, за нея трябва да се полага постоянна грижа и задължително да се използва професионална козметика. Ето и няколко съвета, които ще ви бъдат от полза:
Почистването и хидратирането са много важна част от вашият основен режим за епидермална грижа, и трябва да се използва козметика за тяло с изключителна чистота.

Изберете продукти Prouve в които няма изкуствени аромати, оцветители и консерванти. Почиствайте лицето си по два пъти на ден с много нежни почистващи гелове и след това задължително го овлажнявайте. След това задължително използвайте слънцезащитен продукт с най-малко петнадесети фактор.

При използването на гримове се уверете предварително, че са хипоалергенни и не причиняват комедони. Не използвайте продукти на базата на минерали, защото могат да предизвикат алергична реакция. Винаги отстранявайте грима когато миете лицето си в края на деня. Също така опитайте се да избягвате измиването със студена или много топла вода, защото така изсушавате кожата си… препоръчителна е хладната вода.

Ексфолирането е също една от най-важните части на режима, който спазвате при чувствителна кожа. Това, че сте с такъв тип кожа не означава че трябва да пропуснете тази стъпка. Използвайте ексфолиант с много нежни микрогранули за да отстраните мъртвите кожни клетки и да помогнете на вашата кожа да диша, да запази здравият си вид и свежест.