DT Targovishte
система за сигурност

Причини да инвестираме в домашна система за сигурност, за които рядко се говори

система за сигурностАко все още не разполагате с модерна система за сигурност, то настоящия материал със сигурност ще ви накара да се замислите за покупката на подходящо техническо средство. Факт е, че охранителните системи са скъпи, но също е факт и, че обирите костват на обикновените хора много повече средства, отколкото сумата, нужна за тяхната превенция.

Ето няколко важни аргумента в инсталирането на домашна система за сигурност, за които рядко се говори:

Защита на членовете на семейството, които са сами вкъщи

Системите за видеонаблюдение са все по-достъпни, а функциите им се усъвършенстват непрекъснато, така че помислете внимателно преди да се откажете от тази велика техническа разработка. Тя ви дава възможност да наблюдавате дома си от разстояние посредством компютър или мобилно устройство, което е безценно, в случай че се наложи да реагирате моментално.

Доста често в домовете остава по един член на семейството – възрастен и болен родител, малко дете, домашен любимец. В случай на инцидент, той е напълно обречен, защото вие сте далеч и нямате представа какво се случва в жилището ви. С камера с отдалечен достъп ще държите под око ситуацията и ще можете да реагирате адекватно – да повикате бърза помощ, полиция, пожарна, съсед.

Вече не е нужно да разчитате на съседите

Съседите са и добрата и лошата страна на монетата, наречена социум. Винаги си мислим, че можем да разчитаме на тях да следят какво се случва около дома ни, докато ни няма, но фактите показват обратното. Крадците знаят как да се пазят от тях, а спуканата водопроводна тръба може да ги алармира само ако живеят на долния етаж под вас.

С модерна система за сигурност, позволяваща отдалечен мониторинг на вашия дом, вие ще имате пълна и навременна информация относно настъпили събития, включително кой и в колко часа е звънял на входната ви врата. Вече можете да оставите съседите си на мира и да ги освободите от отговорност. Тази възможност е наистина безценна в случай че сте влезли в сценария на съседските войни.

По-лесно инсталиране и използване

Повечето хора отлагат безкрайно инсталирането на домашна охранителна система, смятайки че операцията е прекалено сложна, скъпа и увреждаща интериора. При съвременните разработки голяма част от проблемите по интегриране на средствата за охрана отпадат автоматично. В блошинството случаи се касае за безжични устройства, които са много по-лесни за инсталиране, настройка и поддръжка от окабелените.

Можете да си купите безжична камера, която да използвате като бейбифон или като шпионско устройство, в случай че нямате доверие на чистачката, бавачката и изобщо на хората с достъп до дома ви. Безжичните видеодомофони използват камери с голям обхват и висока разделителна способност. С такава придобивка ще имате поглед над широк периметър от входното пространство пред своето жилище.

Електронните брави за входни врати са още една система за сигурност, в която си струва да инвестирате. Те не само повишават защитата на личното ви пространство, но и са много по-удобни при ежедневна употреба. Прибирайки се вечер, натоварени с покупки или фирмени документи, ще ви бъде съвсем лесно да си отключите и влезете у дома, без ангажирате ръцете си. Ключовете за ел брави са под формата на гривни, ключодържатели, баджове, мобилни приложения за смартфон и т.н.

Вижте още за различните системи за сигурност тук: v-maxprotect.com