DT Targovishte
Прическа според вида на косата ти

Прическа според вида на косата ти

Прическа според вида на косата тиТук ще поговорим за всеки тип коса и видовете прически, които ще и отиват.

Гъста коса

Ако е много дълга, гъстата коса може да създаде проблеми. Кожата на главата се запарва, а това може да доведе до кожни реакции. Освен това поддържането и грижите за гъстата коса са трудни. За гъстата коса е добър вариант късата прическа. Бъдете по-смели и си направите нещо екстравагантно и модерно. Все пак нали лятото е най-подходящото време за експерименти с визията?

Права коса

Ключът за този вид коса е да се запази плътността и, и ако има етажи, най-добре е те да са един или два (за дълга коса). Ако имате права коса, най-добре я правете много стълбовидна, защото така ще изглежда по-плътна. Ако нямате обем, можете да я тупирате в корените или да използвате сух шампоан.

Къдрава коса

Най-добрият вариант за къдравата коса е да се намали стилизирането до минимум. Единственото, от което се нуждаете е балсам, за да оформите вашите къдрици. Сложете необходимото количество и разнесете равномерно във всички части на косата, от корените към краищата, когато косата е все още мокра. Използвайте широк назъбен гребен, за да ви е по-удобно. Изсушете косата си със сешоар или, още по-добре, нека да изсъхне сама.