DT Targovishte
мебели по проект

Премиум клас мебели по проект – какво точно искат клиентите?

мебели по проектХората, поръчали изработка на мебели по проект всъщност искат много повече. Накратко, те искат да създадат уникален интериор, различен от този в повечето модерни жилища. Не можем да кажем, че мебелният пазар предлага някакво разнообразие. Въпреки огромния асортимент, при проектирането на корпусна мебел се следват модни тенденции и така получаваме един унифициран интериорен модел.

Какво отблъсква хората от масовата мебелна продукция?

Мебелите, предлагани в специализираните магазини трудно могат да се нарекат интересни. Да, някои са красиви, а други удобни, но и при двете групи се наблюдава липсата на въображение. Има два типа мебели – скучни и кичозни. Модата властва и над цветовете, така че ако искате мебелировка в класически дървесен цвят, трудно ще я намерите.

Цветовите съчетания са често едни и същи при продуктите на повечето производители. Производителите се оправдават с предпочитанията на купувачите, а потребителите в същото време се примиряват с липсата на избор. Съгласни ли сте да купите мебел с до болка познатата ви цветова комбинация Дъб-Сонома + Венге? Обикновено изборът от разцветки е твърде ограничен.

Освен цветовите схеми, купувачите са принудени да приемат също готовите решения на производителите по отношение на дизайна и размера на мебелите. Хората с нестандартно оформление на дома не могат да използват готовите мебелни формули, дори да са напълно непридирчиви относно визия и дизайнерско изпълнение. Мебелировката, която им се предлага просто не пасва на наличните архитектурни условия.

Какво очакват купувачите, когато поръчат изработка по проект?

Хората, търсещи изработка на мебели по проект, търсят преди всичко достатъчно смел изпълнител, който да реализира нестандартните им желания. Когато го намерят, могат да бъдат уверени, че ще живеят в дом, обзаведен наистина по техния вкус. Това са най-често креативни личности, които не обичат готовите шаблони.

Потребителите, поръчали поръчкова мебел, искат да получат качество на разумна цена. Такива хора трудно ще се задоволят с паянтовите мебелни проодукти на някои родни производители. Мебелите от стандартното ПДЧ не търпят повторно сглобяване. Ако решите да преместите гардероб в ново жилище и се налага да го разглобите, старите монтажни отвори няма да държат, защото дървесината започва да се рони.

Когато плащат за поръчково обзавеждане, клиентите искат да им бъде изготвен уникален дизайн. Фирмите, произвеждащи мебели специално за клиента, изготвят индивидуални проекти по размер и насоки на поръчителя. Проектът се предоставя в 3D формат, за да добие клиентът ясна представа как мебелировката ще се впише в конкретното помещение.

Основна причина да се направи поръчка е нестандартното оформление на дадено помещение. Това означава, че обзавеждането ще бъде изработено по размерите, които служител на фирмата е взел предварително. Това е единственият начин да вместите каквато и да е модулна система в стая с нестандартна височина, в която има твърде много чупки и ъгли.

Материалите са детайлът, към който клиентите имат най-високи изисквания. На мебелния пазар е все по-трудно да се намерят изделия от масив, но те не са изгубили своята актуалност в жилищния интериор. Дървени мебели, украсени с изящни дърворезби, могат да се направят само по поръчка. Изпълнени по максимално добър начин, те ще станат супер дълготрайни. Проблемът с модерната визия тук не съществува. Поръчковата мебел е непреходна, защото обикновено е премиум клас.