DT Targovishte

Пет причини децата да обичат плюшени животни NICI

В действителност, ако детето има една играчка NICI, то най-вероятно тя да бъде плюшена. От тигри до пингвини, от кучета до слонове, пухкавите кукли идват във всички форми и размери, за да отговорят на почти всеки вкус. Дори в епохата на компютърните игри, плюшените играчки не са изгубили своя чар и децата много ги търсят.

Първа причина

Децата искат да поиграят като възрастни и да се грижат за техните любимци от плюш. Тези плюшки са малки, леки и перфектно съвместими и най-вече послушни. Възпроизвеждането на ”мама” и ”татко” върху плюшената играчка спомага да се чувстват способни и в контрола. Въображението играе решаващо значение за тяхното психическо и социално развитие.

Втора причина

Плюшените животни на NICI са ”имунизирани” от болести, наранявания и други. Без значение колко пъти са изпускани те винаги изглеждат мили, дружелюбни, сладки и с успокоителни усмивки. Тези лица, излъчващи щастие и спокойство, правят света да изглежда като по-хубаво място за живеене, без значение какво се случва в живота на детето. Мама, Татко или учителя могат да бъдат разочаровани, но ”Теди” никога.

Трета причина

Гушкането на плюшените играчки е, както топла, така и успокояваща за децата. Детето може да получи топлина и разбиране без да се изисква обратното. Понякога децата гушкат плюшените играчки до безкрайност заради мекотата, която им дават те.

Четвърта причина

За едно дете, няма нищо по-лесно да прибира плюшените играчки от пода след игра. Играчките са нежни за малките и нежни ръчички. Плюшките са лесни за почистване и пране (прането в пералнята е най-лесния начин за почистване).

Пета причина

Плюшените играчки са надеждни, не се огъват, чупят, не искат почивка, не се оплакват, нямат батерии или части за разглобяване. Едно дете може да вдигне или свали една плюшена играчка по всяко време без суетене или кръщене. Те са удобни за пътуване с кола, автобус или самолет. Ако играчката се скъса тя може лесно да бъде поправена, само трябва игла и конец и може би малко пух. Плюшените играчки NICI имат дълги години живот, но само при правилно използване.