DT Targovishte

Печат на каталози

С нарастващата тенденция да се създават сайтове за електронна търговия, които имат за цел да ухажват потребителите, вашият каталог е първия билет за продажба на предлаганите от вас продукти и услуги. Каталогът може да промени начина, по който клиента възприема вашата марка.

Произвеждащите изделия или доставящи услуги фирми винаги се опитват всячески да привлекат потенциалните потребители към техните продукти и да увеличат маржовете. Добре известен и доказан факт е, че ако изделията и услугите се представят ефективно на хората, те имат значително по-голям шанс да бъдат продадени. Един от многото полезни начини за насърчаването и рекламирането на продукти, е използването на професионално направени и художествено оформени каталози. И когато става дума за реклама, винаги възниква въпроса как да стане това.

По-просто казано, това се отнася до използването на снимки и писания на продукти или услуги с цел реклама. Основният фокус е да се повиши атрактивността на предлаганите стока или услуга, така че да се въздейства по вълнуващ начин на потенциалните потребители. Освен това, снимките и еквивалентните им описания е добре да дават ясна зрителна представа което това, което предлаганите обекти или дейности представляват. Такава яснота може да се постигне само, ако фокуса се насочи към съществените подробности на продуктите или дейностите.

Добре е да се помисли за някои важни точки, които ще подобрят външния вид на каталога и представят най-точно детайлите на продукта. Започва се с вземане на решение дали да се използват само основните характеристики на продукта или и други. Например, неговия  произход, начин на почистване, възможности за съчетаване и пр. Според анализи на компании в тази индустрия се стига до заключението, че продуктите, които не разполагат с информация за техния произход се продават повече, отколкото тези, чиито произход е посочен. Можете да обсъдите рекламата с вашия екип и да изберете кои концепции биха били най-подходящите. Също така, са важни  осветлението, разположението и размера на визуализацията на изделията и услугите.

Опитайте се да включите в своя каталог фотографии с по-добро качество и по-висока резолюция, така че потребителя да почувства, че в действителност държи продукта пред него.

Добре е да насочите вниманието си към дизайна, който мислите да използвате. Има много и различни дизайни на разположение във фирмите, които предоставят услугата печат на каталози. Въпреки това, се препоръчва да не се използват готови проекти, тъй като те биха могли да бъдат използвани от други компании като вашата. По-добре е да заложите на вашите собствени идеи за дизайн, които могат да направят каталога наистина уникален. Също така, не се опитвайте да смествате снимки с различни групи продукти, тъй като това ще намали фокуса и ще обърка зрителя.

Когато става въпрос за ценообразуването на продуктите във вашия каталог е добре да се знае, че то зависи от широк кръг фактори, като например вида на продукта, фирмата за печат на каталога, снимките, модификациите на заден план и т.н. Ако продуктът е преносим, цените ще бъдат по-малки, в сравнение с тези за даден продукт, който изисква значително място, например, кола.

Фирмата, която ще отпечата каталога ви може дори да вземе повече пари, ако се спрете на цветни фонове или групови снимки. Това са само основни обяснения за това как се прави каталог. Не забравяйте, че в този вид рекламни материали за изграждане на фирмената идентичност на вашата организация, чисто визуалното представяне и детайлите на продукта или услугата са  най-важни.