DT Targovishte
От леко освежаване до пълна трансформация на кухнята – това е възможно с декоративно самозалепващо фолио

От леко освежаване до пълна трансформация на кухнята – това е възможно с декоративно самозалепващо фолио

От леко освежаване до пълна трансформация на кухнята – това е възможно с декоративно самозалепващо фолио

Не е тайна, че ремонтът на кухнята е едно от най-скъпите мероприятия в дома. Поради тази причина често го отлагаме до последно, залъгвайки се, че нещата не са чак толкова зле. Ами ако ви кажем, че има прост и евтин начин да освежите или трансформирате напълно визията на това важно помещение? Декоративното самозалепващо фолио ще ви помогне да реализирате бързо и без чужда помощ най-дръзките си идеи.

Отлагане на ремонта – защо не е добра идея?

Кухнята е помещението, подложено на най-агресивна експлоатация. Поради тази причина кухните най-често се нуждаят от ремонт. Обикновено искаме да избегнем големите разходи и дискомфорта, оказвайки се принудени да живеем в прах и отломки строителни материали. Но не бива да забравяме, че кухнята е мястото, където се приготвя храната и където тя често се приема.

Съответно е необходимо да се следват хигиенните и естетически стандарти и, като цяло, да готвиш в спретната кухня е много по-приятно, отколкото да чакаш момента, в който тя трудно може да се нарече кухня. А наистина ли ремонтът е толкова страшен? Наистина ли необходимо да инвестираме много, за да подредим кухненското пространство? Нека разгледаме този въпрос.

Освежаване на мебелните фасади

При по-внимателно вглеждане кухнята не винаги се нуждае от основен ремонт – понякога са достатъчни частични промени, за да възвърне тя изгубената с времето свежест. Най-уязвими на механични повреди са фасадите на кухненските мебели. По време на готвене те ще се покрият с пръски гореща мазнина, остатъци от храна и др.

Редовното замърсяване, неправилната поддръжка и излагането на агресивна среда могат бързо да доведат всяка мебелна фасада до плачевно състояние. Смяната на шкафовете сама по себе си е скъпо и стресиращо начинание, което също така отнема много време и усилия. Но самозалепващото фолио е отлична алтернатива. То се предлага навсякъде. Можете да го купите онлайн от магазин Decorat.

Това решение е идеално за кухнята поради ниската цена и уникални свойства на филма. Необходимите условия за поставяне на самозалепващо фолио са равна и обезмаслена повърхност, а чистите, обезмаслени мебелни чела са идеална основа. От своя страна PVC (от който е направен филмът) е доста жизнеспособен в кухненски условия. Той е устойчив на температурни промени и влага, лесен за почистване и предпазва мебелните фасади.

За да затворим напълно въпроса за облагородяването на фасадите за малко пари, нека си спомним още един забележим елемент на кухнята – хладилника. Класическата фасада на хладилниците, предлагани в магазините, е изчистена, но никой няма да ви попречи да декорирате своя уред. Фолиото върху хладилника може напълно да промени външния му вид, променяйки значително и настроението на интериора, както и да предпази мебелните панели от замърсяване и избледняване.

С декоративно самозалепващо фолио можете да покриете също кухненския гръб и работните плотове. Това са най-функционалните зони, които също са подложени на голямо изпитание. Фолиото ви позволява да скриете старите повредени плочки, както и да създадете по-модерен стил, заличавайки визията на морално остарялата облицовка.

Самозалепващите фолиа могат да се приложат в почти всяка точка на кухнята, с изключение на зоната около готварската печка. Материалът е базиран на винил, който е устойчив на влага и екологично чист. Можете да го миете и почиствате с лекота, поддържайки нужната хигиена. Предимство е, че след време можете лесно и бързо да промените стила на кухненското помещение, полагайки нов декоративен филм.