DT Targovishte
Оригинални парфюми за начинаещи - вода, парфюм, масло

Оригинални парфюми за начинаещи

Оригинални парфюми за начинаещи - вода, парфюм, маслоСветът на любимите и оригинални парфюми си има свой собствен ароматен речник. Вероятно тези от вас, за които не минава и ден, без да се насладят на божественото благоухание на някой марков и качествен продукт, този речник е добре познат. Светът на парфюмерията е толкова всеобятен, че едва ли има човек извън кръга на професионалистите, който да е в детайли запознат с абсолютно всеки термин или наименование.

В днешната статия решихме да се обърнем по-специално към начинаещите на парфюмната сцена. Някога питали ли сте каква е разликата между парфюмна вода, парфюм и парфюмно масло? Е, сигурни сме, че все някога в главата ви е изниквал този въпрос. Днес решихме да хвърлим необходимата яснота и да се опитаме максимално улеснено да ви предоставим така необходимата информация.

Основната разлика между трите категории аромати се състои в количеството чист парфюмен екстракт, съдържащ се във всяка от тях.

И така, логично, парфюмната вода, която държи и по-ниска цена в сравнение с останалите й събратя, съдържа най-малко в процентово отношение чист парфюмен екстракт. Разбира се, намаленото количество съвсем не означава, че продуктът е нетраен или некачествен. Всички оригинални парфюми се отличават с трайност, издръжливост и божествен аромат. В съпоставка с другите парфюмни категории парфюмната вода е малко по-нетрайна, но само ако се правят паралели помежду им. Сама по себе си, тя е също така прекрасна и ценна и ще задоволи козметичните потребности дори и на най-претенциозните клиенти.

Парфюмът съдържа доста по-завишени нива на чист парфюмен екстракт. Неговото ухание е по-силно – достатъчно са само две-три впръсквания на ключови места по тялото, за да се усеща изключително дълго време. Ако притежавате парфюми в този смисъл, то вие определено бихте могли и сами да видите разликата между тях и парфюмните води. Често парфюмите са с по-плътен и интензивен аромат, биват класифицирани като „по-тежки“ и сякаш „вечерни аромати“. Свежите, ненатрапчиви, енергизиращи есенции често попадат в категорията на парфюмната вода. Парфюмите са онези продукти, до които прибягваме, когато искаме да сме особено дръзки и предизвикателни.

И, накрая, кралят в парфюмния свят – чистият парфюмен екстракт. Есенция от този калибър струва много и се предлага в изключително малки количества. Това, на практика, е чистият парфюм, извлечен от суровините, които влизат в състава му. Да притежаваш такъв продукт е наистина неописуемо изживяване – само най-върлите почитатели и колекционери държат да имат такъв експонат в козметичните си редици.

Надяваме се да сме дали необходимата информация относно разликата между трите категории парфюми. Която и от тях да изберете, можете да бъдете сигурни, че си подарявате качество.