DT Targovishte

Няколко съвета за по-здрава кожа

Тези пет съвета имат за цел да подобрят грижата за кожата ви. Лесни са за изпълнение.

Пазете се от слънцето

Това е може би най-важният съвет. И не, нямаме предвид да се криете през деня, а просто да не тормозите кожата си излагайки я насила на силните UV лъчи. Постоянното излагане на слънце, на вашата кожа, например излагане на преки слънчеви лъчи, в най-топлото време може да доведе кожата ви до различни кожни проблеми като например поява на старчески петна, увеличаване риска от рак на кожата или пък до появата на бръчки.

За да се предпазите от слънцето е достатъчно да използвате слънцезащитен крем с малък фактор през определен период от време (например 2 часа). Друга препоръка е да не излагате кожата си на пряка слънчева светлина в промеждутъка от 10 часа до 14 часа след обяд, тъй като по това време слънчевите лъчи са най силни.

Не, на пушенето

Този вреден навик, който милиони хора не могат да откажат, всъщност вреди на кожата. Цигарите допринасят по-възрастната визия, както и появата на бръчки. Също така намалява притока на кръв чрез действие върху слоеве на кожата и кръвоносни съдове, и в комбинация с изчерпването на кислород и хранителни вещества в кожата, в резултат употребата на цигари – кожата ви изглежда по-възрастна.

Отнасяйте се внимателно към кожата си

Третирайте я само с безопасни кремове. Също така полезна препоръка е да ограничите времето за душ. Не е желателно да се „заливате” с гореща вода. Най-добра работа би свършила оплата. Силните сапуни може и да са ефективни от хигиенична гледна точка, но за кожата те имат отрицателен ефект, както и миещите и почистващи препарати.

Подсушавайте кожата си веднага след къпане

Ако пък имате проблеми със своята кожа – тя е суха, можете да използвате овлажняващ крем, който да послужи за хидратация. Ежедневната му употреба ще възстанови естествения вид на кожтата.

И не на последно място – хранете се здравословно.

Редовното присъствие на плодове, зеленчуци, млечни продукти и др. на вашата трапеза ще се отрази положително на кожата. Витамините са важни за целият организъм, а добрият ефект от тях и консумацията им чрез полезни плодове и зеленчуци ще си проличи.

Още един съвет: Управлявайте стреса

Ако не желаете акне или други неприятни кожни, здравни проблеми, то тогава е желателно да ограничите стреса до минимум.