DT Targovishte

Няколко полезни съвета за уникалните mind rooms в София

Escape или познати още като mind rooms, стаите за бягство в София се множат ежедневно и причината за това е очевидна – търсенето на такъв тип забавление е огромно.

Ескейп стаите дават възможност за офлайн изживяване, каквото малко сфери от реалността могат да предложат. Ако вече сте събрали своя екип и сте твърдо решени да опитате или сте опитни играчи, посетили не една и две стаи, то вероятно имате нужда от някои съвети, които да ви помогнат да побеждавате винаги, т.е. да избягате от стаята навреме.

Ето някои насоки, които ще ви помогнат:

1. Не всичко в стаята е ключ към загадката.

Организаторите на играта ще се опитат да ви затруднят допълнително, оставяйки знаци, които не означават нищо или пък вие ще се заблудите, че някои елементи от интериора са част от пъзела. Използвайте аналитичния си ум и преценявайте всеки детайл, според това дали има връзка със сюжетната линия и дали наистина ви дава отговори и насоки.

2. Разделяйте се и търсете

Това е най-добрата стратегия, ако искате бързо да откриете всички части от пъзела и да напуснете стаята навреме. От колкото повече хора се състои вашият отбор, толкова по-голям е шансът ви да победите стаята. Няма никакъв смисъл да се събирате на едно място и да си пречите. Разпръснете се така, че да покриете целия периметър и да можете да претърсите всеки ъгъл за подсказки.

3. Общувайте помежду си през цялото време

Идеята на уникалните mind rooms в София, а и изобщо на ескейп стаите е да включите екипния дух в цялото приключение. Това означава, че не трябва да бъдете индивидуалисти и да се опитвате да блеснете, защото това може да ви коства победата. Ако откриете ключ към загадката, веднага го споделете с останалите играчи. Повечето ключове ви насочват как да продължите играта, затова всяко ваше действие трябва да бъде съгласувано с отбора.

4. Дръжте откритите подсказки на видно място

При игри от този тип се освобождава адреналин, който понякога пречи на трезвата преценка. За да избегнете риска да тичате хаотично из стаята и да губите ценно време е добре да държите откритите части от загадката достъпни, за да се подсещате какво и къде да търсите. Както споменахме, някои от ключовете насочват къде и какво да търсите, затова винаги преглеждайте с какво разполагате до момента.

5. Проверявайте отново отговорите и откритите подсказки на всеки съотборник

Задавайте си въпроси, дори такива, които вече сте задали. Когато отборът ви стигне до задънена улица е добре да се съберете и взаимно да си зададете въпроси, които ще ви припомнят какво сте открили, какви въпроси са ви били зададени и как точно сте отговорили. Понякога дребни детайли дават отговор на цялата загадка.

6. Не търсете на абсурдни места

Ако организаторите не са ви оставили стълба, значи няма да изискват от вас да се катерите, затова не го правете. Така не само губите време, но и рискувате да се нараните или повредите декора. Същото се отнася и за електрическите уреди – не търсете части от пъзела в лампи, контакти и други опасни места. Никой няма да застраши живота ви, оставяйки ги там.

7. Не издавайте важни детайли от играта на други хора

Ако вече сте посетили някоя от многобройните mind rooms в София и сте играли играта, това не означава, че трябва да разказвате всеки детайл от това уникално преживяване. На доста хора предстои да посетят същата стая и едва ли биха искали да им отнемете удоволствието да се справят със собствени усилия. Не го правете нито оф, нито онлайн!

Успех!