DT Targovishte
Носенето на пръстен на малкия пръст

Носенето на пръстен на малкия пръст – какво означава това?

Носенето на пръстен на малкия пръстНосенето на пръстен често може да е изтъкано от различни символики. Ето защо е добре човек да е запознат с етикета, както и със скритото значение, което носенето на едно такова бижу може евентуално да има. Често зад един обикновен накит може да се крие много повече, отколкото предполагате, така че нека нека разгледаме какво означава когато някой носи пръстен на кутрето и има ли това някакво значение, за което трябва да знаем.

Кутрето е един от най-малко символичните пръсти когато става въпрос за място, на което да поставим пръстен. Много често се избира от мъжете като най-предпочитан ръст, на който да поставят бижута именно поради своята неутралност. Не малко мъже правят това дори и с годежни халки, макар че това не е съвсем правилно, тъй като е прието те да се носят на безименния пръст. Въпреки това, самото носене на годежната халка на друг пръст, който е различен от безименния, може да окаже благоприятен психологически ефект върху някои мъже, които се чувстват твърде притеснени от факта, че са обвързани.

Мнозина казват, че предпочитат да носят пръстен на кутрето, защото това е лишено от от религиозни особености и това наистина е така. Освен това, този пръст, като най-периферен за човешкото тяло, показва че човекът, който носи бижуто, иска то да бъде забелязано, а не да се слее с него.

Въпреки своята неутралност обаче, кутрето също носи символизъм, за който на 90% от хората дори не предполагат. Носенето на пръстен на кутрето всъщност е символ на висока интелигентност и авторитетност.

Малкият пръст на ръката освен това се свързва с планетата Меркури, която управлява астрологичните знаци дева и близнаци. то защо, носенето на пръстен на кутрето от тази гледна точка се счита за подходящ за тези зодиакални знаци, стига разбира се да вярвате в тези неща.

А ако трябва да погледнем от психологическа гледна точка, на този пръст обикновено носят пръстените си хората, които имат усет и нюх към дребните неща и детайлите, което е едно доста добро качество.

Освен всичко това има значение и ръката на която се поставя пръстена. Ако човекът е избрал кутрето на дясната ръка, това създава по-физически облик и по-голяма показност, защото дясната ръка предлага повече видимост. От друга страна, лявата ръка се свързва повече с духовното, с емоциите, с чувствата и показва, че човекът има по-нематериален облик на нещата. Разбира се, това не може да бъде гаранция, защото човек, който е добре запознат с всичко това, би могъл умишлено да създаде впечатлението, което желае.