DT Targovishte
пиано

Научете се да свирите на пиано – поставете реалистични цели

пиано Много ученици , които се учат да свирят на пиано, се отказват от свиренето след кратко време, защото не виждат никакъв напредък и губят търпение, нямат ясна представа какво означава да се научиш да свириш на пиано.

Юношите и възрастните обикновено са много по-самокритични от децата , които имат дарбата просто да се радват на това, което вече работи добре. Те биха искали просто да пропуснат първия урок и да започнат да свирят любимите си песни точно както са на записа.

Това нетърпение обаче бързо може да се превърне в пречка. Всеки, който не е научил добре основите на свиренето на пиано, бързо ще достигне своите граници, когато трябва да се свирят по-сложни упражнения и песни.

Ето защо е важно да инвестирате достатъчно време в първите акорди и мелодии, за да свикнат пръстите ви с това ново начинание . Бъдете търпеливи към себе си, това е най-бързият начин да напреднете.

Въпреки това, за да поддържаме мотивация и да работим усилено, винаги е добре да имаме предвид една цел . Сънуването е позволено. Ако сте мотивирани да свирите на голяма сцена, пред голяма аудитория след първия урок по пиано, можете да оставите ума ви да си играе с тази ваша мечта, цел.

Но след това се връщайте отново и отново на земята и си дайте сметка да разберете, че имате още дълъг път. Разделете това на малки етапи и поставете годишни или месечни цели, които наистина са постижими.

Вашата дългосрочна цел определя какво означава за вас „да можеш да свириш на пиано“ . Някой, който иска да може да свири поп песни, ще има усещането, че наистина може да свири на пиано по-бързо от някой, който си е поставил за цел да интерпретира перфектно всички произведения от Бах до Шопен или дoри иска да стане професионален пианист.