DT Targovishte
Маска с аспирин и кисело мляко

Маска с аспирин и кисело мляко

Маска с аспирин и кисело млякоМаска, която премахва акнето, отпушва порите и намалява подутината

Безспорно доказано е многобройното приложение на аспирина в днешни дни – от лекарствен продукт, подпомагащ имунната система, до такъв, който подобрява вида на кожата и помага при премахването на акне. Със своето противовъзпалително действие, аспиринът е отличен  ексфолиант, стимулиращ обновлението на кожните клетки. Доказано е и приложението му при намаляване на дълбочината на досадните бръчки и повърхностните неравности.

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която има пилинг ефект върху кожата. Освен като средство за хранене, то се използва и като природно средство в медицината. С неговите антбиотични характеристики киселото мляко способства за омекотяване на кожата, изчистването ѝ от белези и тъмни петна. Сред качествата му се нареждат и такива при процеса за укрепване на космените фоликули.

Рецептата за маската е доста проста – само 5 хапчета аспирин са нужни, като се стриват на прах и към тях се добавя по една супена лъжица кисело мляко и мед. Сместа се нанася върху лицето, като се оставя да подейства за около 10-20 минути, след което се измива с хладка вода.

Важен момент при използването на маската е, че тя не трябва да се прилага върху хора с алергия към аспирина или млечните продукти. След почистване на маската е препоръчително лицето да се намаже със слънцезащитен крем, тъй като кожата става чувствителна към слънчевите лъчи.