DT Targovishte
Липсващи и повредени зъби – как да променим усмивката си?

Липсващи и повредени зъби – как да променим усмивката си?

Липсващи и повредени зъби – как да променим усмивката си?

Липсващите или повредените зъби могат да окажат много голямо влияние върху самочувствието и дори да накарат хората да спрат да се усмихват.

Ако имате такива, но искате да направите промяна, то следващите редове са за вас. Кои са начините да видоизмените усмивката си само с няколко посещения при дентален специалист? Научете повече по темата от дентална клиника Medical Dent.

Поставяне на зъбни импланти

Поставянето на зъбни импланти може да се извърши с цел замяна на липсващи един или няколко зъби. Тази инвазивна процедура се характеризира с няколко особености:

  • в костта, на мястото където липсва дъвкателен орган, се поставят титаниеви винтове. Те служат като основа и изпълняват функцията на кореновата система;
  • върху зъбните импланти могат да бъдат поставени мостове, протези и коронки, които да заместят дъвкателния орган;
  • изработват се от висококачествени материали, като титаниева сплав и цирконий;
  • зъбните импланти могат да се използват и като метод за корекция на усмивката при липса на всички зъби;
  • има различни видове имплантиране – стандартно, отложено и имедиатно.

Този метод за корекция на усмивката се характеризира с множество предимства и е отличен начин да си възвърнете самочувствието.

Естетично лечение с фасети

Естетическото възстановяване с фасети служат за прикрепяне върху естествените зъби. Те представляват висококачествена облицовка, която представлява тънък слой, изработен от керамика. Поставянето на фасети е много популярен метод за промяна на усмивката и корекция на несъвършенства, като петна, изкривявания, напуквания и други.

Бондинг

Това е иновативен и популярен метод за корекция на усмивката, дял от естетичната стоматология. Върху естествените зъби се поставя прецизен и тънък слой фотополимерен материал, който наподобява външния вид на дъвкателните органи.

Бондингът наподобява цвета на зъбите и не се отличава от останалите дъвкателни органи. Служи за корекция на различни несъвършенства, като напуквания, петна, промяна в цвета. Може да се използва дори за промяна на формата на зъбите.

Сред основните предимства на този метод на естетическата стоматология е че се извършва напълно безболезнено, бързо и ефективно. Достатъчна е дори една процедура при вашия дентален специалист, за да се радвате на усмивката, за която мечтаете.

Разгледайте специфичните особености на гореспоменатите методи в естетическата стоматология и обсъдете с вашия специалист кой е най-подходящ за вашето състояние.