DT Targovishte
гравиран подарък

Лазерното гравиране – лесен начин да направим уникални всички свои подаръци

гравиран подаръкВ момента най-актуални са гравираните подаръци, така че каквото и да планирате да подарите на мъж, жена, дете, колега, бизнес клиент, то нека бъде гравирано. За целта е нужно обаче да пазарувате подаръците си от специализирани магазини, които наред с луксозни подаръчни продукти, ще ви предложат и тази артистична услуга. Чудесно място за целта е онлайн магазин Laser Boutique.

Какво може да бъде гравирано?

Със създаването на последно поколение лазерна апаратура, днес почти всеки материал може да се гравира. Изключваме дрехите и плюшените детски играчки, но всички останали подаръци подлежат на подобна обработка. Лазерно гравиране е възможно да се направи на почти всеки подарък. Фотогравирането и гравирането върху цифрови джаджи (флаш памет устройства) е много популярно сред по-младата група клиенти.

Лазерно изработените гравюри трансформират дори прости предмети като химикалки, ключодържатели, запалки, чаши и най-различни офис, автомобилни и други аксесоари и приспособления. В специализираните магазини ще направят за вас висококачествено гравиране върху продукти, изработени от различни материали: метал, пластмаса, дърво, стъкло и др.

За гравиране на своите подаръци можете да изберете цитати на велики личности, стихчета, послания, измислени лично от вас – каквото пожелаете. Определени артикули в някои сайтове са предварително гравирани, така че няма да ви се налага да уточнявате текста и да доплащате. Надписите често са на английски език и имат универсално звучене, което ще бъде прието от всеки човек.

Идеален начин да популяризирате своя бранд

Гравирането е чудесен начин за популяризиране на бизнес сувенири. Чрез него различни предмети могат да се украсят с фирменото лого на вашата компания – химикалки, ключодържатели, запалки, аксесоари за мобилни телефони и много други. Лазерното гравиране се използва успешно и ефективно в рекламния бизнес за отличаване на фирмената идентичност.

Обектите, предлагащи подобна услуга изработват всякакви лога, възпоменателни надписи, декоративни рисунки и дори снимки върху изделия от метал и други сплави, пластмаси, дърво, кожа (включително изкуствена), каучук, стъкло, плексиглас, слонова кост и др. Гравираното лого или име на фирма, повишава стойността на вашата марка, т.нар. брандиране.

Задължително при специални поводи

Гравирането е особено необходимо, когато подаръкът е предназначен за специален повод. Това са обикновено празниците, които се празнуват само един път в живота – раждане на дете, кръщене, годишнина, юбилей, завършване на училище, университет, сватба. Гравюрите при такива поводи е уместно да включват не само персонален текст, но и датата на събитието. Желателно е да уточнявате всеки детайл, когато поръчвате да се гравира подарък.

Не подаръкът, а жестът е важен

Тази фраза може да ви се стори клише, но тя е абсолютно вярна. Подаръкът, независимо колко скъп и луксозен е, ще си остане просто вещ, ако не се погрижите той да носи личните ви чувства и отношение. Когато поднесете гравиран подарък, получателят разбира, че е избран специално за него, а не купен набързо от случайно място.

Специализираните магазини за подаръци са включили в дейността си тази творческа услуга не случайно. Тя ги превръща в уникално място, от което ще предпочетете и в бъдеще да пазарувате подаръци. Дори на пръв поглед тривиални неща като електронни джаджи стават уникален подарък, ако върху тях е написано нещо специално за получателя. Дори практичните принадлежности за дома придобиват статут на сувенири.