DT Targovishte

Красива коса само с един продукт – възможно ли е?

Какво означава красива коса?

Критериите за красота са много субективно понятие – за един красиво е едно нещо, докато за друг, това може да бъде точно обратното. Ако има понятие за красота, което е общовалидно за всеки, то това със сигурност е косата. Тук рядко има колебания и различни мнения. Красивата коса е здравата коса. Тя може да бъде дълга, къдрава, права, къса или средна по дължина, но когато е здрава, косата винаги е красива.

Как да направим косата си красива?

Независимо дали природата ви е дарила с красива коса или не, тя винаги може да изглежда забележително. Дори тънката и склонна към омазняване коса може да претърпи сериозна метаморфоза и да се превърне в копринен воал, обръщащ лицето ви. Сухата, безжизнена и цъфтяща коса също може да се върне към живот, стига да положим необходимите усилия, а усилията, вярвайте ни съвсем не са непосилни, дори за свръх заетите дами, когато се използва подходящото средство.

Най-сигурният начин да направим косата си отново красива е да възстановим структурата на косъма. Това означава дълбоко подхранване и хидратация както на кожата на главата, така и на косъма по цялата му дължина. Редовната употреба на балсам за коса е най-лесният начин да осигурим дълбоко подхранване и овлажняване на скалпа и косъма, така че да възстановим неговата структура, заглаждайки външната му обвивка. В същото време е важно да доставим на кожата най-интензивната грижа, като премахнем сърбежите, лющенето и зачервяванията.

Възможно ли е да постигнем красива коса само с един продукт?

Да, стига това да бъде подходящият продукт. С един качествен, изцяло натурален балсам за коса можем да върнем красотата на своята грива и дори да забележим разликата още след първата употреба. Ако си мислите, че красотата на косата може да се върне само с много сложни и продължителни процедури – грешите. С помощта на един много мощен и добре балансиран балсам, косата ще получи всичко, от което се нуждае за броени минути.

Защо е необходимо да използваме балсам за коса?

Балсамът е задължителен ако искаме да предпазим косата си от увреждане, особено когато използваме агресивни методи за нейното стилизиране. Редовното боядисване, къдрене, изсушаване или оформяне с преса или маша са все неща, разрушаващи структурата на косъма. Употребата на балсам позволява да се възстанови космената обвивка и по този начин да се съхрани влагата в сърцевината на косъма. С негова помощ ще имаме подхранената и хидратирана коса, която е плътна, лъскава, еластична и податлива на сресване и стилизиране.

Самото измиване на косата е до голяма степен агресивно въздействие и влошава нейното състояние. Ако използваме шампоан, съдържащ силни и груби пенители, косата ни ще изгуби своята здравина и блясък. Понякога дори само твърдата и хлорирана вода, с която мием косата е достатъчна, за да увреди трайно структурата на косъма. Употребата на качествен балсам ще намали значително вредите, които без да желаем сме предизвикали.