DT Targovishte

Козметика за лице – топ 5 на най-важните продукти

Защо се нуждаем от козметични продукти за лице?

Лицето ни е нашата визитка. То е първото, по което хората ни разпознават и определят като красиви, привлекателни, симпатични, чаровни или отблъскващи. Никой не иска да влезе в последната категория – всеки иска да бъде смятан за красив или поне за симпатичен. Това не зависи само от симетрията на чертите ни, но и от състоянието на кожата на лицето ни, затова козметиката за лице е нещо, което никога няма да изчезне от живота на хората.

Състоянието на кожата на лицето ни може както да ни помогне да изглеждаме по-млади и привлекателни, така и да ни състари преждевременно. Различни кожни проблеми, като сухота, прекомерно омазняване, акне, липса на тонус и блясък намират своето решение с употребата на редица продукти, които за кратко наричаме козметика за лице. Тук ще разгледаме подробно петте най-важни продукта за лице, без които нито една жена не може да постигне дори минимална привлекателност.

1. Измиващи продукти за лице

Почистването на лицето е задължително, като то трябва да се прави ежедневно – най-вече преди лягане. Качествените продукти за измиване на лицето са най-достъпното и лесно за употреба средство за почистване на лицето, като техния вид, съставки и действие трябва да бъдат съобразени с типа и нуждите на кожата. Измиващите средства за лице могат да бъдат с кремообразна текстура или под формата на гел, в зависимост от това кое е подходящо за конкретния тип кожа.

2. Ексфолианти

Продуктите за ексфолиране се използват значително по-рядко от измиващите продукти, но те също играят важна роля в грижата за кожата на лицето. Тяхното предназначение е да извършат дълбоко почистване, като освен излишния себум, замърсявания и остатъци от грим, те премахват и мъртвия, повърхностен слой кожа, разкривайки нов – по-млад, свеж и здрав пласт. Ексфолиантите са важна част от козметиката за лице, тъй като с тяхна помощ лесно се постига дълбоко почистване, което подпомага подхранването и хидратацията на кожата.

3. Маски за лице

Независимо дали са домашно приготвени от различни продукти, намиращи се в хладилника или са фабрично изготвени, под формата на козметика, маските имат за цел да подхранят и хидратират кожата в дълбочина, като по този начин подобрят нейното състояние. Добре подхранената кожа е здрава, сияйна и еластична, със свеж и равномерен тен. Качествена маска за лице има на тоалетката на всяка жена, която иска да бъде красива, като повечето дами използват поне няколко различни продукта.

4. Крем за лице

Кремът е нещо, без което съвременните жени, а все по-често и мъжете не могат. Кремът изпълнява няколко много важни функции – образува лек защитен слой, с който предпазва кожата от неблагоприятни външни влияния и осигурява важни подхранващи и хидратиращи вещества до най-дълбоките дермални слоеве. Кремовете биват дневни и нощни, като дневните имат по-слабо изразен подхранващ и по-силен защитен ефект, докато нощните служат изцяло за подхранване и възстановяване на кожата.

5. Балсам за устни

Устните са нещо, на което трябва да обръщаме особено внимание, не само защото са важна част от лицето, но и защото са подложени на най-много стрес. Те влизат в контакт с различни солени, кисели и сладки храни, подложени са на студ и вятър, облизваме ги, а всичко това води до увреждане на изключително нежната и чувствителна кожа. Балсамът за устни е нещо, което присъства в дамската чанта на всяка уважаваща себе си жена. Той има мощни хидратиращи и подхранващи свойства, придавайки мекота и блясък и същевременно предотвратявайки напукването и изпръхването на устните.