DT Targovishte
Колиета и висулки за любителите на по-мрачния стил

Колиета и висулки за любителите на по-мрачния стил

Колиета и висулки за любителите на по-мрачния стилСтилът е нещо, което всеки човек усеща по свой индивидуален начин. Тук няма правилно и грешно, защото всеки има свои лични представи за това кое е красиво и стилно и кое не е такова. В ежедневния живот има места, на които трябва да се спазва определен дрес код.

Докато сме на работа, на официална вечеря, в съда и на други подобни места, ние трябва да спазваме определени правила, но през личното си време всички ние имаме правото лично да преценим какъв стил на обличане да изберем и какви накити да използваме. Важно е гардеробът и бижутата да отговарят на нашите лични предпочитания или не, а това дали някой друг ще хареса нашия стил си е негова работа.

При колиетата с висулки има различни стилове, които варират в много широки граници според това до колко са скъпи съответните накити, колко са официални (дали става дума за обикновени ежедневни бижута или за такива, които се носят само по специални поводи), колко са подходящи за различните възрастови групи и други.

Така например не е тайна, че има хора, чиито вкус към колиетата с висулки е, така да се каже, малко по-мрачен, дори леко демоничен. За мнозина това може да е плашещо, но точно това е целта на този конкретен стил в украшенията – да излъчва една по-мрачна сила и да разкрие красотата на бижутата в нейните по-тъмни краски.

По-мрачните колиета с висулки се предпочитат от почитателите на рок и метъл музиката, както и на феновете на готическия и емо стилове. Обикновено този тип колиета са изработени от стомана или сребро. Задължително е да бъде метал със студен нюанс, защото златото например е топъл метал, който ще развали илюзията за мрачност и студенина, която е акцент в този стил.

Розовото злато е възможно най-неподходящо, тъй като именно то е най-топлият вариант от благородните метали. Обикновено се носят кръстове, които са инкрустирани с черни камъни или кристали. Пример за един такъв черен камък е хематитът, който има много плътен и изключително черен цвят.

Не рядко могат да се видят черепчета изработени от стомана, а понякога те се украсяват с камъни или кристали. В класическия вариант тези висулки с облика на черепчета или кръстове се закачат верижки от стомана или сребро, а не рядко се използва и кожа, която най-често е оцветена в черно за да има контраст между студения цвят на метала и топлия такъв на кожата.