DT Targovishte
Колие от паладий

Колие от паладий

Колие от паладийКолиетата са едни от дамските бижута, които имат най-големи размери и често са най-тежки и скъпи. По тази причина е много подходящо ако са изработени от метал, който да бъде едновременно на по-разумна цена и да не е тежък. Златото и платината са доста скъпи и едновременно с това са тежки. Тоест, ако искаме да спестим малко, но да получим качествено колие трябва да търсим нещо друго.

Какви са възможностите тогава за да си купим едно хубаво колие? Ами среброто? Дали е подходящо? Да, действително накитите от сребро са подходящи, защото са и по-леки, и по-достъпни като стойност. Но пък понякога, особено ако не са обработени с родий, може да им липсва известен блясък.

Всъщност има едно много добро решение за колие и това е паладият. Бижутата от паладий струват много по-малко от тези от платина и злато, но не им отстъпват и на милиметър.

Като външна красота и естетика колието от паладий ще бъде по-лъскаво и блестящо и от платината, и от златото. Паладият притежава бяла блестяща повърхност и само родият е в състояние да конкурира този благороден метал. Паладият се използва за полиране и покритие на повечето други бижута, така че ако можете да си купите скъпо колие от платина, което дължи блясъка си основно на паладия, тогава защо да не купим направи колие от паладий?

На практика малко са хората, които могат да открият разлика между платината и паладия, а дори и когато такава се намери това не означава, че тя е в полза на платината.

Като здравина колието от паладий ще е по-устойчиво от златото и платината, защото този метал е по-твърд. Рискът да се скъса или повреди по някакъв начин значително намалява.

Колието от паладий ще бъде чувствително по-леко. Това позволява да му бъдат инкрустирани камъни (независимо дали скъпоценни или полускъпоценни) или да бъде добавена някаква висулка по избор и все пак да запази своята лекота.

Колието от паладий със сигурност не отстъпва дори и на най-скъпите метали, а ако кажем, че ги превъзхожда няма да е преувеличено. Освен чисто визуалните и физически предимства на паладия, този метал има хипоалергично въздействие, тоест той не предизвиква дразнене и зачервяване дори и при крайно чувствителни хора, което се използва от редица производители на бижута, които полагат покритие от паладий върху стоите накити от сребро и други метали.