DT Targovishte
летни гуми

Кога се слагат летни гуми

летни гумиШофирането за някои от нас е удоволствие, а не просто необходимост с практичен характер. Когато времето навън е топло и приятно, използваме тази възможност, за да караме колата си, без да се притесняваме от поледици и трудна проходимост по пътищата. За целта е нужно да разполагаме с адекватното според сезона оборудване в превозното средство, също както и с подходящи автомобилни гуми, които да отговарят на конкретните атмосферни условия. Това ще ги предпази от износване, а сцеплението с пътната настилка ще бъде добро. 

Кога трябва да сменим зимните с летни гуми

Летните гуми се различават от зимните по вида каучукова смес, като в първия случай те са проектирани за използване при температури над 7 градуса. При по-студено време те стават твърди, което на свой ред води до влошаване на експлоатационните им свойства, а респективно и до рисковано шофиране. Същото важи и ако сте решили да заложите на зимните колела за лятно време, тъй като в този случай те се загряват много бързо, което води до тяхното преждевременно амортизиране. 

Добре е да оборудвате автомобила с колела за лятото след 1-ви Март, като дотогава е строго задължително да сте със зимни такива. Проявете високо ниво на отговорност и поръчайте летни гуми втора ръка в подходящите размери от онлайн магазин Карко. 

Подходящи ли са втора ръка предложенията

Можете да купите летни гуми и втора употреба, когато дойде време за смяна на зимните колела с релевантните според горещия сезон. Употребяваните авточасти не са никак лошо решение, защото са бюджетни, но също толкова качествени, колкото и новите предложения. С тях ще можете да поддържате колата си винаги в добра техническа изправност, разчитайки на магазин като Карко и богатият от асортимент от авто решения. Купете колела за лятото за различните марки и модели коли, избирайки ги и в точните за тях размери (цолове) – 14, 15, 16, 17 и др. 

Откъде да ги купим

Ако търсите онлайн магазин за летни колела и други видове авточасти за леката кола, изберете Карко, защото там ще откриете:

  • Винаги голямо разнообразие от предложения;
  • Постоянно ниски цени и редовни намаления;
  • Качество, добро обслужване и коректна доставка;
  • Постоянно обновяващ се асортимент от компоненти за автомобили и др. 

При монтажа на колелата не забравяйте да извършите баланс и да проверите налягането. Последното оказва изключително влияние върху нивото на сцепление и спирачните възможности на колата. Разходът на гориво също варира според качеството на гумите и тяхната правилна поддръжка.