DT Targovishte
обувки за лов

Какво трябва да знаем при избор на обувки за лов

обувки за ловЛовците са хора, които искат всичко или нищо. Когато преследват плячката си, те са готови да направят и невъзможното, за да я похитят. За целта са им необходими ловни пособия като топли обувки за лов, които е добре да бъдат и водоустойчиви. В ZARIMEX Ви очакват модели с най-високо качество, които задължително трябва да разгледате. Доверете се изцяло на потребителските мнения, които ще потвърдят, че се намирате на правилното място. 

За къде са подходящи обувките за лов

Те могат да се използват както за ловуване, така и за риболов. Походите в планината са също добра причина да си купим здрави и устойчиви на влага боти, които със сигурност ще носим доста дълго време. С тях можем да катерим върхове, с тях можем да преследваме дивеч в гората, също както и да се отдадем на спокойни занимания като риболова.  

Ако сте решили, че ще използвате обувките за лов, то в случая трябва да се съобразите и с вида на плячката, която ще преследвате. Понякога движението е минимално (при ловуването на патици), което изисква и по-високо ниво на изолация. Но ако крайната Ви цел е гонач или фазани, то тук се наблюдава засилена активност, която не носи след себе си необходимостта от сериозна изолация. 

За какво да внимаваме при избора им, споделят от Заримекс

От Заримекс съветват да се уверите в качествата на обувките за лов, преди да ги купите. Моделът боти трябва да се отличава най-вече с високото си качество, което на свой ред се изразява в:

  • Доброто сцепление, което осигурява стабилност дори и в кални терени;
  • Устойчивост – усилващият борд в случая е много важен, за да се чувствате стабилни през цялото време;
  • Водоустойчивост – не се знае колко дълго ще останете в гората, а за да бъде престоят приятен, трябва да имате чифт непромокаеми боти на краката си;
  • Здрав захват на обувките – те трябва да фиксират правилно стъпалото, за да не Ви се налага постоянно да ги намествате. 

Кои са най-купуваните модели

Колкото по-често сме в контакт с природата и нашето естествено начало, толкова по-лесно ще постигнем вътрешна хармония. Разходки в планината, хобита като лов и риболов – всички тези занимания имат за цел да ни разтоварят психически, помагайки ни да забравим за тривиалните проблеми. Всяка една форма на туризъм е също доста ефективна терапия, която гони стреса далеч, а нас зарежда с много положителна енергия. Насладете се на всичко това с удобен чифт обувки за лов от Заримекс, като най-често купуваните са на марки като Hanwag Sweeden, Harkila, Meindl Germany и др. Изберете най-доброто.