DT Targovishte

Какво трябва да знаем когато купуваме оборудване за фризьорски салон

Финансовата криза и безработицата накараха голяма част от хората да се преквалифицират и да започнат свой собствен бизнес, в който да вложат собствени сили, средства и умения.

Колкото и много салони за красота да има в един град, винаги има място за още един, особено ако работещият в него е добър професионалист, спечелил уважението на своите клиенти.

Преди да пристъпи към работа, на всеки фризьор се налага да избере най-подходящото оборудване за фризьорски салон, което освен красиво, практично и изгодно трябва така да се вписва в помещението,  че да служи по най-добрия начин.

Опитните фризьори знаят кое е най-важното при оборудване на фризьорски салон, но един, прохождащ в занаята млад фризьор има какво да научи и тук ще дадем някои полезни съвети.

На първо място: ако помещението, в което ще работите не е достатъчно осветено или липсва естествена светлина не е добра идея да купувате измивна колона в тъмен цвят, въпреки че тези модели са предпочитани, заради по-лесното им почистване.

Керамичната или пластмасова мивка е задължителен елемент от модерното фризьорско оборудване, така че независимо на кой цвят ще се спрете, нейното почистване ще бъде лесно. Изберете светъл модел ако искате да направите помещението визуално по-просторно и уютно.
Фризьорският стол е може би най-важната част от работата на фризьора и затова на него трябва да отделите най-много внимание при покупката на оборудване за фризьорски салон.

Много професионални модели столове са проектирани, така че да предлагат различни опции за работа, като например столът за подстригване да може да се ползва и като стол към измивната колона, в случай, че сте закупили самостоятелна колона, без стол.

Ако изберете масивен фризьорски стол с хидравлика ще имате не само стол за измиване на косата, но и ще разполагате с чудесен стол за педикюр, масаж и кола маска, в случай, че моделът, който изберете има опция за сваляне на облегалката и повдигане на стойката за крака.

Прохождащият фризьор трябва да знае, че при покупката на оборудване за фризьорски салон е важно да разглежда внимателно всеки уред, дори ножиците и сешоара и да избира тези, които  могат да се ползват за повече от една манипулация, което пести не само средства, но и работна площ.