DT Targovishte

Какво /не/ знаем за онлайн запознанствата

Хайде да си го кажем -онлайн запознанствата в днешно време стават все по-популярни. Причините? Ами твърде много работим и нямаме време да излезем с някого, чувстваме се пренебрегнати и самотни, или ни се струва тръпка да си пишем непознати, или това е нашия начин да се забавляваме… Всеки си има своя причина. Тук не говоря за интернет-маниаците, а само за тези, които предпочитат да срещнат партньор на по-необичайно място. Например в сайт за запознанства.

В мрежата всичко е лесно и просто. Въпреки постоянните съмнения, че човекът отсреща може да не е реален истината е, че той може да ви се представя такъв какъвто не е , но със сигурност какъвто ИСКА да бъде. А това вече изпраща позитивно послание като това: „Ей, виж ме, аз НЕ СЪМ идеален, но много ми се иска да бъда ИДЕАЛЕН ЗА ТЕБ!“ Защото въпреки сложния живот, който живеем, всеки от нас дълбоко в себе си копнее да бъде една идея по-добър, по-забавен, по-успешен, по-харесван.Иска да се промени заради някого.

Разбира се, когато се запознаваш в нета не е невъзможно да се представиш за друг. Но обикновено това се практикува от неуверени в себе си хора, неспособни да отличат истински ценното и като изопачават истината те сами се лишават от възможността да срещнат подходящия партньор. Статистическите данни показват, че около 10 % от мъжете и жените лъжат за външността и годините си и под 4% за това, което наистина искат. Затова първото и най-важно нещо е да знае какво точно търсим и с каква цел.

За вредите от интернет запознанствата се говори много. Да не забравяме обаче, че с касае за хора над 18 г., които правят свой съзнателен избор, така че отговорността става лична.

Нека сега поговорим за ПОЛЗИТЕ от сърфирането ви в мрежата с цел намиране на партньор.
Четири са факторите, които засилват обаянието на онлайн запознанствата. Това са въображението, взаимодействието, достъпността и анонимността. Всяко от тях поотделно и всички заедно те събуждат фантазиите ни и ни карат да се чувстваме свободни о предразсъдъците, с които е пълно ежедневието ни.

Независимо дали сме обвързани или неангажирани в даден момент от живота и всеки от нас има нужда от близост, съчувствие или от…глътка въздух. Това е все едно да да караш петнадесетгодишен автомобил, но да мечтаеш за Ферари или поне за един драйв-тест с него. И това не се отнася единствено за обвързани или само за секса. Онлайн запознанствата ви дават точно фантазията, която ви е нужна, за да преживеете следващото предизвикателство в живота и, следващия ден, следващото препятствие. Затова е добре да се впуснете в тях точно като в игра и да им се насладите без комплекси и чувство за вина. Никой не знае какво може да се случи…

Тези запознанства предлагат съвсем нов тип отношения, които изследователите на връзките онлайн наричат дистанцирана обвързаност. Това е съвременната версия на традиционната романтична връзка, нещо като –хем си с мен, хем не си. Означава, че други ангажименти и физическата разделност дистанцират партньорите, но интензивните емоции поддържат силната обвързаност помежду им.

И това в крайна сметка се оказва приятен и печеливш ход и за двамата. Защото – нека бъдем искрени – днешните хора много случаи имат чисто емоционален страх от обвързване. Ако се получи –чудесно, продължавате напред, ако не-има многобройни варианти. Но запомнете! Винаги имате право на избор.

Така че –забавлявайте се. Намерете своя човек! Започнете своята романтична история СЕГА! И непременно я разкажете на другите!