DT Targovishte

Какво е хуморалното действие за кожата под влиянието на масажа?

Всеки един фактор влияе на кожата ни. Студения въздух или силното слънце, замърсената атмосфера от всички двигатели и т. н. от влиянието на определен масаж в кожата се синтезират и разграждат даден брой биологично активни вещества. През годините постоянно се извършват различни процедури и опити, като е доказано, че кожата играе роля на сложен и многолик вътрешносекреторен орган. Орган, който има много биохимични реакции и продукция на ензимоподони вещества.

Благодарение на появилите се вещества, кожата има физиологично действие. Тук е важно да уточним, че всяко едно вещество, което е попаднало и в лимфата и кръвта, се разнасят в организма и имат въздействие върху организма. С идването на лятото все повече млади дами избират да си направят антицелулитни процедури или масажи, с които да заредят кожата си и самочувствието си за по тънките дрехи. Най-важното е те да се извършват от специалист.

Друго действие, което се образува върху кожата е биоенергийното действие. Според специалистите по кожата по протежението на меридианите има разположени акупунктурните точки. Чували сте за различни видове масажи и процедури, които се извършват на определени точки като ботокс в София цени, които са напълно достъпни. Женската кожа страда много повече от външни проблеми каквито са стриите в сравнение с мъжете.

Съществуват различни маски и процедури, които помагат в тези случаи. За да направите ефективна маска, можете да се възползвате от малко счукани скилидки чесън, който да бъде леко затоплен в горещо масло.Чесъна действа благоприятно на кожата. При заболяване тези точки стават биологично активни. Благодарение на специализираните техники върху тях може да се повлияе потичането на биоенергията по меридианите. Вие някога подлагали ли сте се на масажи или определен тип процедура, която въздейства върху точка от вашето тяло? Бихте и го направили, за да се почувствате по добре? Вашата кожа страда ли често?