DT Targovishte
цветя за рожден ден

Какви цветя са подходящи за подарък за рожден ден през Май

цветя за рожден ден

Рождените дни през май означават пристигането на пролетта и началото на лятото, което го прави идеалното време да подарите на близките си красиви цветя. Има изобилие от цъфтящи растения, които могат да се използват като подаръци за рожден ден, всяко със своите уникални характеристики и символични значения. В тази статия ще обсъдим някои от най-подходящите цветя за подарък за рожден ден през май, заедно с техните значения и съвети как да ги поддържате свежи.

Рози

Розите са класически избор за всеки повод, включително рождени дни. През май има няколко вида рози, които цъфтят, като флорибунда и хибридни чаени рози. Червените рози традиционно представляват любов и страст, докато розовите рози символизират щастие и радост. Жълтите рози означават приятелство, а белите рози са свързани с чистота и ново начало. Когато поднасяте роза, не забравяйте да следвате етикета – дръжте стъблото изправено, когато го подарявате, и винаги предлагайте розата с дясната си ръка.

цветя за рожден ден - рози

Лалета

Лалетата са популярен избор за рождени дни през май поради широката им гама от цветове и сладкия им аромат. Тези цветя често се свързват с късмет, просперитет и пролетно обновление. За да запазите лалетата свежи, отрежете стъблата под ъгъл и ги поставете във вода веднага щом ги получите. Дръжте ги далеч от пряка слънчева светлина и ги съхранявайте в хладна стая.

Божури

Божурите са великолепни цветя, които добавят нотка елегантност към всеки подарък за рожден ден. Те предлагат разнообразие от цветове, включително червено, бяло, розово и жълто. Божурите символизират красота, сила и благородство. За да удължите живота на божурите, отрежете стъблата под ъгъл и ги подрежете отново, ако започнат да увяхват. Дръжте ги на хладно място с непряка слънчева светлина.

Лилии

Лилиите са луксозни цветя, които излъчват силен, приятен аромат. Те са перфектният подарък за рожден ден през май, тъй като много видове цъфтят през този месец. Бялата лилия представлява чистота и невинност, докато жълтата лилия означава връзка с божественото. Оранжевите лилии символизират ентусиазъм и страст, докато розовите лилии представляват грация и възхищение. За да се насладите на лилиите възможно най-дълго, сменете водата им всеки ден и ги съхранявайте на хладно място с непряка слънчева светлина.

цветя за рожден ден - лилии

Момина сълза

Момината сълза е деликатно, но ефектно допълнение към всеки подарък за рожден ден. Тези малки бели цветя с форма на камбана цъфтят изобилно през май и символизират невинност, чистота и новото начало. За да запазите моминската сълза свежа, отрежете стъблата под ъгъл и ги поставете във вода. Дръжте ги на хладно място с непряка слънчева светлина и внимавайте да не ги преполеете.

Гладиоли

Гладиолите са високи, елегантни цветя, които предлагат голямо разнообразие от цветове, включително червено, оранжево, жълто и бяло. Тези цветя обикновено се свързват с искреност и вярност. За да поддържате гладиолите свежи, отрежете стъблата под ъгъл и ги поставете във вода. Дръжте ги на хладно място с непряка слънчева светлина и избягвайте да ги поставяте близо до източници на топлина.

Слънчогледи

Слънчогледите са весели, живи цветя, които несъмнено ще повдигнат настроението на рожденика. Тези ярки жълти цветя символизират обожание и възхищение. За да запазите слънчогледите свежи, отрежете стъблата под ъгъл и ги поставете във вода. Дръжте ги на хладно място с непряка слънчева светлина и внимавайте да не ги преполеете.

Разгледайте всички предложения на https://jardin.bg/product-category/occasions/birthday/